Zagrebačka vlast razjarila Mostovce: ‘Još jedan pokušaj stišavanja kršćanske većine u Zagrebu’

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Uoči blagdana Svih Svetih i Dušnog dana, čini se da je došlo do promjene ustaljene prakse u Zagrebu.

O svemu su upozorili iz zagrebačkog Mosta.

“Zagrebački Most osuđuje odluku gradskih vlasti predvođenih platformom Možemo o ukidanju projekcije hrvatskih svetaca i blaženika uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana. Smatramo da je riječ o još jednom ideološki motiviranom pokušaju da se utiša glas kršćanske većine u Zagrebu.

‘Prestanite se baviti ideološkim podmetanjima’
Blagdan Svih svetih nadišao je samo vjerski značaj jer toga dana u pohode najmilijima na grobljima idu i nekršćani pa i ateisti, što je jedan značajan civilizacijski doseg hrvatskog društva. Na fontanama su posljednjih šest godina za blagdan Svih svetih svijetlile projekcije hrvatskih svetaca i blaženika i nedopustivo je da se pod izlikom štednje i rezervacije termina od toga odustaje. Posebno je zabrinjavajuće što mjerodavni u institucijama Grada Zagreba ne otkrivaju što će večeras zamijeniti projekcije hrvatskih svetaca i blaženika.



Zagrebački Most traži od gradskih vlasti da se prestanu baviti ideološkim podmetanjima i da počnu raditi na dobrobit građana Zagreba”, poručili su.

Iz Grada Zagreba su na medijske upite o promjeni odgovorili kako svake godine imaju 50 termina rezerviranih za projekcije na fontanama, a 1. studenog termin je rezerviralo veleposlanstvo Alžira dok će dan ranije Grad Zagreb imati vlastite projekcije na fontanama povodom blagdana Svih Svetih.

 

Komentari