Zagrepčanina opelješili jer je djelatnik gradske tvrtke morao po papire kat niže. Ima i cijena za odlazak u drugi ured

Gskg/Davorin Visnjic/PIXSELL

Naknada koju je jedan Zagrepčanin platio GSKG-u spada među top deset najneobičnijih. Naime, od predstavnika stanara je tražio je da mu pokaže neke račune za troškove nastale tijekom obnove zajedničkih dijelova objekta.

S obzirom da ih nije dobio, otišao je do sjedišta upravitelja objekta u Savskoj ulici, Gradskog stambeno-komunalnog poduzeća, piše Jutarnji list.

”Trebao bih za zgradu u kojoj živim uvid u račune nastale tijekom posljednje obnove.”

‘Nema problema. To ća vas koštati 50 kuna.”



”Kako, molim?”

”50 kuna. Toliko stoji naš trošak donošenja papira iz arhive”, kaže mu djelatnik.

”Pa odakle donosite te papire?” ljutito ga zapita, a ovaj mu prstom pokaže na kat ispod.

Cijena iz vanjskog arhiva 100 kuna

”Papiri su vam u ovoj zgradi, i ja moram platiti 50 kuna da ih donesete? Pa koliko bi koštalo da ih donosite s drugog kraja grada?” bijesno zapita, a GSKG-ovac mu odgovori:

”100 kuna. Toliko košta ako su papiri na drugoj lokaciji.”

Zagrepčanin je pregledao dokumentaciju, zatražio da mu neke papire fotokopiraju i sve zajedno platio 70 kuna, 20 za kopiranje i 50 za ”uslugu arhiva”.

Iz te gradske tvrtke pojašnjavaju kako su dužni čuvati kompletnu dokumentaciju svake zgrade kojoj su upravitelj te suvlasnicima omogućiti uvid u papire, no upozoravaju i kako bi suvlasnici pravo na uvid u dokumentaciju trebali dobiti i od predstavnika suvlasnika objekta u kojemu žive.

”Ako u takvom slučaju postoji potreba vađenja iz arhiva, navedena se usluga, koja ne spada u ugovornu obvezu upravitelja, već predstavlja dodatnu uslugu, naplaćuje prema našem službenom cjeniku”, poručuju iz GSKG-a.

A ta usluga za slučajeve kad se dokumentacija nalazi u arhivu u sklopu objekta u Savskoj cesti košta 50 kuna, no kad je papire potrebno donositi iz vanjskog arhiva koji se nalazi u Macanovićevoj ulici, tada cijena iznosi 100 kuna, piše Jutarnji list.

Koliko je GSKG lani uprihodio od svih administrativnih usluga, nije poznato, no poznat je podatak kako je po osnovi usluge vađenja dokumentacije iz arhiva u 2019. sve skupa naplaćeno oko 30 tisuća kuna.

Komentari