‘ZAJAPURENO SU TRAŽILI MOJU GLAVU’ Beljaku prekipjelo: Gdje su sada Glogoški i ‘branitelji’? Gdje su Bozanić i Biskupi?

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak oglasio se na svom Facebook profilu o pljački Ine. Prozvao je pritom one koji su prosvjedovali zbog njegove izjave o nedovršenom poslu 1945. za koju se, kako kaže, ispričao, nazvavši izjavu “teškom glupošću”.

Podsjetio kako se zbog svega bojao za sigurnost sebe i svoje obitelji te da su nakon toga organizirani čak i prosvjedi. Postavio je pitanje zašto sada nitko od tih ljudi ne prosvjeduje nakon što se otkrila najveća pljačka u povijesti.

“Gdje su sada Glogoški i ‘branitelji’? Gdje su Bozanić i Biskupi? Hoće li braniteljski prosvjedi, plinske boce ili kakav šator”, pitao je Beljak na početku svoje objave.

“Prije otprilike dvije i pol godine napisao sam tešku glupost na Twitteru. Na stranu sad što je to bilo u afektu, što je to bilo namijenjeno srpskoj, a ne hrvatskoj emigraciji i na stranu što sam odmah rekao da sam pogriješio i da mi je žao.



Ostaje činjenica da od te moje gluposti Hrvatska nije imala niti lipe materijalne štete, ali da su me svejedno zbog toga mjesecima poslije napadali na najbrutalnije načine, da su o meni radili emisije, vrijeđali, sotonizirali, snebivali se, tražili krv i napokon – protiv mene organizirali masovne braniteljske prosvjede u Samoboru.

Glogoški s kazićem, Hodak, Sačić, Kovačević… zajapureno su tražili moju glavu na glavnom samoborskom trgu, a podršku im je davala zapjenjena i ‘ogorčena’ masa koju su autobusima doveli iz cijele Hrvatske.

Linč je išao i mnogo dalje, pisale su se kaznene prijave protiv mene, što je čak i DORH prihvatio (doduše kao prekršaj) te kasnije neuspješno i gonio po službenoj dužnosti! Nabijali su mi se sotonski rogovi na glavu, čak se i Plenković našao sablažnjeno komentirati u Saboru, a Petirka je u tišini i skrušeno, valjda skupa s Košićem na njegovom imanju između Siska i Popovače, za moju izgubljenu dušu izmolila sto Očenaša i dvjesto Zdravomarijo.

Dobro, to je dio političke igre i prihvatio sam tu cijenu, iako mi nije bilo svejedno što mi djeca nisu mogla i smjela iz kuće, u strahu da se kakvom podivljalom, svetom Pitiespiovcu ne ‘omakne’ kakva bomba i padne u moje dvorište.

Onda se prije par dana dogodi mega pljačka Hrvatske u režiji HDZ-a i krakova te kriminalne hobotnice. Opljačka se ni manje ni više, nego milijarda kuna, zapravo, zamrači se plin u toj vrijednosti, strpaju se pare na privatne račune, a u isto vrijeme taj isti plin drakonski poskupljuje. Cijenu plaćaju svi građani kroz enormne cijene energije, a onda i kroz inflaciju, opće poskupljenje svega što ovisi o energentima, a to je – zapravo sve.

Hrvatska je opljačkana, devastirana i samo tom mega pljačkom praktički bačena na koljena pred ovu unaprijed tešku jesen i zimu, bez izuzetaka. Osim dakako povlaštene elite (mahom HDZ-ovske) koje bilo kakva poskupljenja ne tangiraju niti najmanje.

I gdje je sada Đuro Glogoški? Nosi li plinske boce na ulicu kao što je nosio protiv Freda Matića i Milanovića? Je li se oglasio Zvonimir pravedni Hodak? Gdje su autobusi branitelja koji traže ostavke i odlazak bande koja je opljačkala Hrvatsku za koju su oni krv svoju davali?

Gdje je Bozanić? Ima li što oko grijeha struktura? Ima li kakva izvanredna biskupska konferencija ili bar šturo priopćenje da to tako ne može i da se vlast ponaša suprotno Kristovom nauku?

Nema ništa, veliki branitelji Hrvatske i kršćanskih, katoličkih vrijednosti i tradicije šute poput riba u morskim dubinama. Ili možda ipak nešto spremaju? Možda sve skupa iznenade pa nikne šator pred banskim dvorima ili pred crkvom Svetog Marka.

Jedino sam uvjeren da je Petirka ovih dana, u tišini i skrušeno, valjda skupa s Košićem na njegovom imanju između Siska i Popovače, izmolila sto Očenaša i dvjesto Zdravomarijo, ali ovaj put ne za moju, nego za Plenkovićevu izgubljenu dušu. Amen”, napisao je Beljak.

https://www.facebook.com/k.beljak.hss/posts/622951879194766

Komentari