ZAKUHKTALO SE U SABORU! Plenković: Najdraža slika mi je kad smo vas se riješili: Grmoja: Otići ćete nakon idućih izbora

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Svoje izlaganje u Saboru započeo je premijer Andrej Plenković. U trenutku kad je došao za govornicum velika većina zastupnika odmah je podignula tablice, javljajući se za repliku.

“Gledam vas u oči, podjećam na najavu, poručili ste da ćete mijenjati HDZ i Hrvatsku, promijenili ste ih nagore, ostavljate korumpirane. Namjeravate progoniti one koji razotkrivaju korupciju vaše micanje s vlasti je preduvjet demokratske Hrvatke, otići ćete nakon idućih izbora, ne želim da završite u zatvoru, možda vam se to dogodi”, rekao je Plenkoviću Grmoja.

“Morate puno žganaca popapati da dobijete izbore, vi i vaša strančica, zadovoljan sam što smo se riješili Mosta 2017., to mi je najomiljenija slika prvog mandata, savjet onima koji s vama supotpisuju neke dokumente: ekipa, s bilo kime, samo s njima ne!”, odvratio mu je Plenković.

“Demokratska praksa je da zastupnici mogu tražiti interpelaciju, mi smo tu da iz poštovanja prema Saboru pokušamo odgovoriti pismeno i usmeno na ono što nam oporba stavlja na teret. Imam deset minuta, bit će puno replika, stavio bih naglasak na ovo. Osjećamo li se odgovornima? Da. Jesmo li izdajnici? Ne. Je li rasprava bila zamorna, dosadna, naporna? Da, itekako. Bit će još napornije i dosadnije za gledatelje. Ajmo vidjeti za što smo odgovorni. Dobili smo povjerenje na izborima, uvjerljivo formirali većinu. Vi niste dobili povjerenje. Prije 7 godina izgubili ste 7 razlike, prije dvije godine 25 razlike. Ovo je polupismeno što ste Vladi dostavili. Erupcija mržnje ide prema Vladi i meni osobno. Osjećamo se odgovorni za naše rezultate. Sedam godina prošlo je s napretkom u svim područjima, ostvarili smo nacionalne i strateške ciljeve”.



Premijer nabraja mjere Vlade, ulazak u Schengen i eurozinu, Pelješki most.

“Niti jedne sekunde nije došlo da manjka energenata, svega ima. Korist od Schengena i eura bit će dobra, omogućit će nam rast BDP-a i bolji standard. Hrvatska će biti među 15 država koje su u NATO-u, europodručju i Schengenu. To treba ponavljati, treba stalno stavljati fokus. U kontekstu sigurnosne krize, ova Vlada Hrvatskoj će ostaviti sposobnost HDZ-a, letjet će Rafalei”, rekao je.

“To će trajno ostati, kao i Pelješki most, ostat će ogromna prometnica koja će se uskoro otvoriti u Rijeci, 100 minuta ne bi bilo dosta da kažem zašto smo ponosni, a svjesni jer netko od vas nije dobio povjerenje na izborima, ako tako nastavite, to će biti i za godinu dana. Pružili smo vam ruku drugog mandata Vlade u vijeme krize, svi ste odbili doći u Vladu, ne u neku bužu u podrumu. Vas 29 pokazali ste se 16.12. kada ste napravili razdjelnicu od onih koji su na pravoj strani. Zastupnice Radolović, ne smijte se, nosit ćete to dok ste živi. Primite ukrajinsku manjinu u Hrvatskoj pa da vidite što misle, kao i o politici proruskog vašeg sponzora. To je razdjelnica, tako će i ostati. Evo vam marketinga, vaše vrijeme počinje”, završio je premijer.

Komentari