Zamjenica ravnatelja NZJZ o cijepljenju: Pozivamo sve da ne kalkuliraju

U Zagrebu se moguće cijepiti na još tri lokacije bez naručivanja. Ondje je prvom dozom već cijepljen 51 posto ljudi. O svim temam veznanim uz cijepljenje protiv covida-19 govorila je Sandra Šikić iz NZJZ Andrija Štampar.

Iako se cilj na razini države od 50 posto do 1. srpnja neće ostvariti, Zagreb je već prvom dozom cijepio 51 posto ljudi. , govorila

”Na zagrebačkom Velesajmu provodi se docijepljivanje, odnosno cijepljenje drugim dozama. Ako se građani drže termina, to je jedna od mogućnosti da se gužve izbjegnu. Na Velesajmu su do daljneg isključivo druge doze”, rekla je Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar Sandra Šikić u prilikom gostovanja na emisiji RTL Danas.

Šikić kako kaže kako na Velesajam nije moguće doći bez prethodne najave.



”Ali dobra je stvar što je u gradu Zagrebu započelo cijepljenje bez prethodnog naručivanja na nekoliko punktova u gradu. To su Dom Sportova, Gimnzacija Lucija Vranjanina i dvorana Srednje škole Jelkovec. Tamo je moguće od sutra tijekom jutarnji sati, od 8 do 12, odnosno popodne od 14:30 do 19 sati”, pojasnila je Šikić.

Na tim lokacijama se i prije provodilo cijepljenje, ali od sada pa do 2.7. ne treba najava. Na punktu u Rockfellerovoj mogu doći ljudi iz svih dijelova zemlje.

”Zagreb je već cijepio prvom dozom 51 posto građana, a drugom dozom 38 posto. Zagrepčani su dovoljno osvješteni  o potrebi cijepljenja, a mi pozivamo i dalje”, kazala je Šikić.

Rekla je kako su punktovi tu na raspolaganju.

”Što prije postignemo kolektivni imunitet, sigurno je ćemo skinuti maske i vratiti se starom normalnom. Mi bi voljeli to što prije, ali mislim da prije jeseni neće biti moguće. Pozivamo sve da ne kalkuliraju”, rekla je Šikić.

”Do sad smo cijepili kroničnu djecu. Pozivamo sve da se jave ako su zainteresirani, da se procijepe i djeca”, kazala je Šikić.

Komentari