Zaposlenik Ministarstva vanjskih poslova uhićen zbog mutnog posla s migrantima: Što će reći šef Grlić Radman?

Foto: Goran Mehkek/Cropix/

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman neće biti sretan nakon što je otkriveno da je jedan zaposlenik Ministarstva vanjskih poslova uhićen jer je s dvojicom državljana Indije u svojoj kući u Zagrebu ilegalno držao devetero stranaca.

Naime, sve se dogodilo na području Medveščaka gdje se nalazi kuća prvoosumnjičenog 64-godišnjeg Hrvata, djelatnika Ministarstva.

Danas.hr

Svi migranti su uhićeni, zatražili azil
Četvero ljudi iz Bangladeša i pet iz Pakistana pokušali su pobjeći policiji, no ubrzo su uhvaćeni te su svi nakon toga zatražili azil. Policija je par dana nakon dojave da su u kući ilegalni migranti osiguravala cijelo područje.

Svi su privedeni osim jednog Indijca koji je u bijegu. 64-godišnji zaposlenik Ministarstva ispitan je u Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu i pušten da se brani sa slobode, doznaje



Ilustracija: Ranko Suvar/Cropix

Djelatnik Ministarstva iznajmio kuću i nosio hranu
“Hrvatski državljanin je svoju kuću iznajmio drugoosumnjičenom. On je tu kuću opremio madracima i donosio hranu osobama koje su se tu nalazile. Govorimo o jednom dogovoru trojice muškaraca s ciljem koristoljublja. Oni su omogućili pomogli ulazak kretanje i boravak stranih državljana na području republike Hrvatske”, rekla je Marija Goatti, glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke.

Božinović se pohvalio: Hrvatska policija srušila je rekord

Ministar Grlić Radman zasad se nije očitovao o ovom slučaju, no sasvim je jasno da će morati odgovarati na po njega neugodna pitanja.

 

Komentari