Zaprešić i Sveta Nedjelja napokon će biti povezani mostom

Screenshot HRT

Stanovnici Zaprešića, Svete Nedelje i Samobora već desetljećima put skraćuju skelom što je trenutno jedini način da preko rijeke prijeđu iz jednoga grada u drugi.

Nakon desetljeća čekanja, potpisan je Sporazum o izradi Studije izvedivosti s analizom troškova i koristi za izgradnju prometnice Bestovje – most na Savi – Zaprešić. Korak je to bliže dugoočekivanom spajanju Zaprešića i Svete Nedelje mostom preko Save, piše HRT.

Skela bi tako uskoro trebala postati samo turistička atrakcija, a stanovnici zagrebačkog prstena u susjedstvo bi mogli – mostom.

“Trenutno se radi studija izvodljivosti, ovoga trenutka radi se i idejno rješenje kao preduvjet za dobivanje lokacijske dozvole koje bi trebala biti možda do kraja godine i donešena i temeljem glavnog projekta sljedeće 2022. godine trebala bi se po meni do kraja 2022. ishoditi i građevinska dozvola”, istaknuo je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.



“Zadnja infomacija iz Ministarstva je da mi praktički probamo sa svoje strane gradske razine probamo komunicirati prema županijskoj razini da se taj projekt napravi, s obzirom da već imaju osigurana sredstva koliko nam je rečeno za izvedbu tog mosta”, rekao je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.

Projektom će se povećati kvaliteta cestovne povezanosti, ali i lokalni gospodarski rast, slažu se Samoborci – pa i oni najavljuju da će aktualizirati pitanje izgradnje još jednog mosta.

“Tako blizu, a tako daleko, meni osobno je žao što taj most nije napravljen i prije, a šta se tiče nekih drugih projekata nemam sada neku konkretnu informaciju, ali jedan most preko Save bi nam značio već jako puno za međusobno povezivanje 2 grada”, rekao je zamjenik gradonačelnice Samobora Petar Burić.

Prema planu Županijskih cesta, radovi između Zaprešića i Svete Nedelje očekuju se početkom 2023., uz rok dovršetka do dvije godine.

Komentari