Zastrašujuće riječi iz Rusije za Prvi maj: Naš zadatak je nanijeti razoran poraz svim neprijateljima i ‘zapadnim gnjidama’

Foto: Twitter

Bivši predsjednik i premijer Rusije Dmitrij Medvedev u svojoj najnovijoj objavi na društvenoj mreži Telegram oštro se obrušio na Twitter zbog brisanja jedne od njegovih nedavnih poruka. U poruci koju je Medvedev objavio na Telegramu, zaprijetio je ‘zapadnim gnjidama’, te istaknuo da Twitter djeluje u interesu američkog establišmenta.

U svojoj objavi, Medvedev je naglasio da Rusija može bez Twittera, te je upozorio da je ta društvena mreža prilično cinično iskorištena za promicanje propagandnih ciljeva Rusije. Ovo nije prvi put da se Medvedev obraća javnosti putem društvenih medija, a njegove objave često su kritične prema Zapadu i Sjedinjenim Američkim Državama.

“Ozbiljno, možemo i bez Twittera. Uostalom, ovo je samo strana društvena mreža koja djeluje u interesu američkog establišmenta. Mi smo je prilično cinično iskoristili za promicanje naših propagandnih ciljeva”, napisao je.

Podsjetimo, Medvedev je dugogodišnji saveznik Vladimira Putina te trenutačno obnaša dužnost zamjenika predsjedavajućeg Vijeća sigurnosti Rusije. Njegova najnovija objava privukla je pažnju mnogih, a neki analitičari smatraju da bi njegova retorika mogla biti povezana s napetostima između Rusije i Zapada, prenosi Dnevno.



“Naš glavni zadatak je potpuno drugačiji: nanijeti razoran poraz svim neprijateljima – ukronacistima, SAD-u, njihovim miljenicima u NATO-u, uključujući podlu Poljsku, i drugim zapadnim gnjidama. Moramo konačno vratiti svu našu zemlju. Zauvijek štiti sav naš narod. Za to ćemo naporno raditi. Sretan Prvi maj svima!” napisao je Medvedev.

Komentari