Zastupnici platforme Možemo! dočekali jutro na Trgu svetog Marka

Foto: HINA/Tomislav Pavlek

Zbog odluke premijera Andreja Plenkovića da ustraje na prijedlogu Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika, saborski zastupnici Možemo! odlučili su noć provesti na Trgu sv. Marka.

Ondje su od jučerašnjeg prijepodneva, ostali su cijelu noć i bit će do današnjeg početka saborske sjednice. Kažu da tako pružaju otpor vladajućima uime svih građana.

– Jako dobro je prošlo. Građani su dolazili čitave noći podržati nas. Posebno bih istaknula gospođu koja se zbog nas dignula u 4 sata ujutro i taksijem došla da bi nam donijela kave. Zbog uznemirenosti oko svega što se događa nije mogla spavati i zbog činjenice da zna da smo ovdje cijelu noć sami. No nismo bili sami, ljudi su bili s nama i na društvenim mrežama, javljali su nam se cijelu noć, brinuli se kako smo i pokazali koliko Hrvatska ima zajedništva, solidarnosti, kada znamo za što se borimo i kada pružamo otpor institucionalnom nasilju koje se trenutačno provodi nad građanima Hrvatske, rekla je Sandra Benčić, saborska zastupnica Možemo!.



Komentari