Zavadlavu prijeti dodatni zatvor, počinio je još jedan zločin za koji se manje zna: Psihijatru prijetio likvidacijom

Foto: Duje Klaric/Cropix

Trostruki ubojica Filip Zavadlav suočava se s novom optužnicom nakon što je optužen da je psihijatru koji ga je liječio u zagrebačkoj zatvorskoj bolnici, prijetio smrću.

Kako piše Dalmatinski portal, Zavadlav je u dva navrata 2020. i 2021., iz zatvora u Gospiću pisao kako je pronašao osobu koja će likvidirati psihijatra. S obzirom na to da se pošta pregledava, sa sadržajem pisma upoznato je tužiteljstvo koje je provelo postupak te podiglo optužnicu.

Dalmatinski portal saznaje da se Zavadlav branio šutnjom.

Predlaže se kazna zatvora
Gospićko Općinsko državno odvjetništvo tereti Zavadlava za prijetnju prema službenoj osobi u obavljanju njezinog posla. Za to kazneno djelo propisana je zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina, a za Zavadlava se konkretno predlaže kazna od godine dana zatvora.



Sud u Gospiću je zaprimio optužnicu krajem ožujka 2023. Optužnica je vraćena tužiteljstvu na doradu i krajem lipnja ove godine ponovno dostavljena sudu. Iz Općinskog suda u Gospiću su za Dalmatinski portal rekli da su u međuvremenu ispunjeni svi uvjeti za sjednicu Optužnog vijeća za odlučivanje o optužnici te da će se sjednica održati idući tjedan.

Duje Klaric/Cropix

Odgođen nastavak ponovljenog suđenja
U Splitu je jučer opet odgođen nastavak ponovljenog suđenja Zavadlavu za trostruko teško ubojstvo u Splitu u siječnju 2020. Tereti ga se da je iz automatskog oružja ubio Juricu Torlaka, Marina Ožića Paića i Marina Bobana.

Tri rasprave su trebale biti održane ovaj tjedan, ali su otkazane na zahtjev novog Zavadlavovog branitelja Tonija Vukičevića. Odvjetnik tvrdi da nije imao dovoljno vremena da sa Zavadlavom dogovori detalje obrane.

Zavadlav je na kraju prvog suđenja osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina, no Visoki sud je ukinuo presudu za ubojstva i potvrdio samo ono što se odnosi na nabavu automatskog oružja i municije te pucanje po splitskom Varošu. Za to su mu dosuđene dvije i pol godine zatvora.

 

Komentari