Završne riječi Filipa Zavadlava na suđenju: ‘Slažem se s motivom, negiram počinjenje’

Foto: Paun Paunovic/Cropix

Filip Zavadlav održao je završne riječi u ponovljenom suđenju pred istom sutkinjom i istim istražnim vijećem. Izjavio je da se slaže s motivom, ali negira počinjenje.

Tužiteljstvo je u završnom izlaganju tražilo ponavljanje presude od 40 godina zatvora jer se radilo, kako tvrde, o hladnokrvnom i planiranom ubojstvu.

Zavadlav je, međutim, još jednom ponovio da on okidač na oružju, kojim su usmrćene tri osobe, nije povukao te da za to ne postoje dokazi, stoga za sebe traži oslobađajuću presudu.

– Proizvoljan je zaključak i suda i tužiteljstva i javnosti da bi ovaj okrivljenik pucao u tri osobe, takvih podataka nema, a kamoli dokaza. Uglavnom, slažem se s motivom, ali negiram počinjenje, rekao je Filip Zavadlav.



– Smatram da je Filip Zavadlav počinio ova tri optužena kaznena djela, da je to počinio iz bezobzirne osvete, koja je zapravo unaprijed pripremana. Radi se o jednom hladnokrvnom i planski pripremljenom kaznenom djelu, ustvrdila je Mira Dolić iz Županijskog državnog odvjetništva u Splitu.

Komentari