Zbog napada morskog psa u Sydneyu zatvorene plaže

Pixabay

Nekoliko plaža u Sydneyju, uključujući najslavnije Bondi i Bronte, zatvorene su nakon što je kupač poginuo u napadu morskog psa. To je prva takva smrt na gradskim plažama u gotovo 60 godina. Mamci za morske pse postavljeni su u blizini mjesta napada, dok se dronovima ispituje je li morski pas još uvijek u tom području.

Video objavljen na internetu prikazuje morskog psa kako napada osobu u srijedu poslijepodne na plaži Little Bay, oko 15 km južno od najvećeg australskog grada i blizu ulaza u Botany Bay.

Policija još nije otkrila identitet plivača.

– Ovo je bio potpuni šok za našu zajednicu. Naša obala je naše dvorište i tragična smrt pod takvim užasnim okolnostima potpuno je šokantna, rekao je za Reuters Dylan Parker, gradonačelnik Randwick Councila koji uključuje Little Bay.



Dobrotvorno kupanje u oceanu na obližnjoj plaži zakazano za nedjelju otkazano je iz poštovanja prema žrtvi i obitelji. Organizatori Murray Rose Malabar Magic Ocean Swim-a razmatrali su odgodu plivanja za ožujak, ali su rekli da su ga odlučili otkazati nakon savjetovanja s lokalnim vijećem i spasiocima.

Glasnogovornik Odjela za primarnu industriju Novog Južnog Walesa rekao je da biolozi vjeruju da je velika bijela psina dugačka najmanje 3 metra vjerojatno odgovorna za napad. Bio je to prvi smrtonosni napad morskog psa u Sydneyu od 1963. godine, pokazali su podaci.

Vlasti su naredile ljudima da ne ulaze u vodu po vrućem ljetnom danu uz temperature od oko 30 stupnjeva Celzija.

– Nekoliko ludih surfera još uvijek riskira, ali većina nas pazi i kloni se vode dok morski psi ne odu, rekla je za Reuters mještanka Karen Romalis.

Komentari