Zbog neslaganja oko COVID-19 suverenisti smijenili Zekanovića s pozicije šefa kluba

Tomislav Kristo / CROPIX

Predsjedništvo Hrvaskih suverenista razriješilo je sinoć Hrvoja Zekanovića s mjesta predsjednika kluba zastupnika ove stranke u Saboru, doznaje Večernji list iz stranke

Povod razrješenju bio je jučerašnji Zekanovićev istup u ime kluba, u kojem je prozvao zastupnike desnih stranaka da su, izbjegavajući jasno pozvati građane na cijepljenje, odgovorni za visoku smrtnost u zemlji od COVID-19. U obraćanju u ime Kluba, Zekanović je rekao kako je jedini od 24 zastupnika desnije od HDZ-a cijepljen te poručio kolegama: “Sramite se, zbog vašeg stava ljudi završavaju na respriratoru!”.

Ovaj istup u stranci su mu ljuto zamjerili pa je ekspresno smijenjen zbog, kako objašnjavaju naši izvori, činjenice da je vlastiti stav iznio u obraćanju u ime kluba, iako se o tome ni s kim nije konzultirao. Kažu i kako ovo nije prvo Zekanovićevo “soliranje” u ime kluba, mimo znanja i koordinacije s kolegama u stranci.

Na funkciju predsjednika Kluba Hrvatskih suverenista imenovan je predsjednik stranke Marijan Pavliček, piše Večernji list.



 

Komentari