Zbog olujnog vjetra problemi u prometu: Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas

Na Jadranu će biti pretežno sunčano, u unutrašnjosti oblačnije, a uglavnom u Gorskoj Hrvatskoj mjestimice može pasti malo kiše, ponajprije u višem gorju susnježica i snijeg, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda u petak.

Vjetar uglavnom umjeren sjeverni i sjeveroistočni, lokalno i jak, u gorju na udare i olujan. Na Jadranu umjerena do jaka bura s olujnim udarima, osobito podno Velebita i orkanskim. Najviša dnevna temperatura zraka od četiri do osam, duž obale i na otocima između 10 i 15 stupnjeva Celzijusovih.

FOTO: DHMZ

HAK: Zbog vjetra u prekidu trajektne linije Prizna-Žigljen i Sumartin-Makarska
Zbog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje. Preporuka za obilazni pravac za u smjeru unutrašnjosti je: silazak na čvoru Zadar ISTOK – Tromilja – državnom cestom D502 – Smilčić – Obrovac – D27 – Gračac-D50 – čvor Sv. Rok (A1) te obrnuto u smjeru mora; Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene;
državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; Paški most (DC106).

Na mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).



Zbog prometne nesreće na autocesti A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva na čvoru Orehovica u smjeru GP Rupa, službeni prolaz za vozila prije tunela Trsat, vozi se uz ograničenje brzine 50 kilometara na sat. Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Mogući su odroni. Ponegdje ima i magle. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, osobito na zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici i na prilazima gradu Splitu. U petak navečer od 22 do 23,55 sati bit će zatvorena državna cesta DC1 Solin-Klis. Obilazak je starom kliškom cestom.

Komentari