Zdravko Marić: Sve što su postojeći dugovi i obveze, država će to platiti

Ministar financija Zdravko Marić dao je izjavu za medije uoči užeg kabineta vlade. Osvrnuo se na jučerašnju izjavu ministra zdravstva Vilija Beroša da bi zbog duga prema veledrogerijama možda mogao povećati stupanj izdvajanja iz naših plaća.

“Stav Vlade otpočetka je jasan, a to je porezno rasterećenje, smanjivanje poreza, a to nije bio samo načelni stav, nego se i provodio. Prihodna strana dat će svoj doprinos, ali ne može i neće biti cijelo rješenje te problematike”, kazao je Marić.

Marić je istaknuo da je cilj vlade porezno rasterećenje, a ne dodatno opterećenje.

“Bit ćemo nedvosmisleni i jasni, porezno rasterećenje je i dalje program ove vlade i sve što ćemo činiti i dalje je upravo usmjereno prema tome. Stvarati uvjete da porezno i administrativno rasterećujemo, a ne opterećujemo”, poručio je Marić.



“U programu vlade nigdje ne piše ništa vezano za doprinose”, istaknuo je.

Marić je istaknuo da je obveza države da isplati sve dugove, pa tako i one prema veledrogerijama.

“Sve što su postojeći dugovi i obveze država mora platiti i platit će. Ako postoji, država će to izmiriti. Država će to učiniti u mogućnostima koje ima”, rekao je Marić.

Dodao je da će se tijekom godine raditi na “iznalaženju ušteda i preraspodjeljivanju sredstava”.

“Napravit ćemo jedan ubrzani transfer prema Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje, za nekih četiri do pet mjeseci jednokratno isplatiti kako bi se podmirio jedan dio dugova bolnica, a jedan dio obveza ljekarni. Radit ćemo na iznalaženju ušteda i preraspodjeljivanju sredstava”, pojasnio je Marić, prenosi N1.

Komentari