Zelenski komentirao napad u Izraelu: Vjerujem kako će teroristi u Izraelu biti poraženi

Screenshot: Facebook

U povodu napada na Izrael koji je počeo tijekom noći oglasio se predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Zelenski je uputio sućut svima koji su izgubili rodbinu ili bližnje u napadu.

“Užasne vijesti iz Izraela. Moju sućut upućujem svima koji su izgubili rodbinu ili bližnje u terorističkom napadu. Vjerujemo kako će red biti uspostavljen i kako će teroristi biti poraženi”, poručio je Zelenski putem svog naloga na društvenoj mreži X.

On je poručio da teroru ne bi trebalo biti mjesto u svijetu, jer je uvijek zločin, ne samo protiv određene zemlje ili žrtava ovog terora, već protiv čovječanstva općenito i cijelog našeg svijeta.



“Svatko tko pribjegne teroru čini zločin protiv svijeta. Ko financira teror, čini zločin protiv svijeta. Svijet mora biti ujedinjen i solidaran kako teror ne bi pokušao slomiti ili pokoriti život bilo gdje i u bilo kojem trenutku. Pravo Izraela na samoobranu je neupitno”, kazao je.

Zelenski je izjavio da svi detalji oko ovog terorističkog napada moraju biti otkriveni kako bi svijet znao i smatrao odgovornim sve koji su podržali i pomogli u izvršenju napada.

“Svi građani Ukrajine koji ostanu u rizičnoj zoni moraju pažljivo slušati sve naredbe lokalnih sigurnosnih službi. Budite oprezni. Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine i naše veleposlanstvo u Izraelu spremni su pomoći u svakoj situaciji”, poručio je.

On je također naglasio kako su za podršku Ukrajincima u Izraelu osnovali operativni stožer.

“Ako vam je potrebna pomoć, kontaktirajte bilo koji od naših diplomatskih ili konzularnih ureda na bilo koji pogodan i pristupačan način. Svaki život je vrijedan! Osuđujemo sve oblike terorizma”, kazao je na kraju.

Komentari