Žena se objesila na odjelu psihijatrije. Obitelj od bolnice traži 660.000 kn

Glas Podravine

Obitelj nesretne žene iz Koprivnice koja se objesila na psihijatrijskom odjelu tužila je koprivničku Opću bolnicu i traži 660.000 kuna odštete.

Kako se doznaje na Općinskom sudu u Koprivnici, “tužitelji tvrde da postoji odgovornost bolnice zbog štetnog događaja koji je nastupio tako da je pacijentica na bolničkom psihijatrijskom odjelu počinila suicid vješanjem”.

“Postupak je u tijeku i još nema nepravomoćne presude u tom predmetu”, navodi glasnogovornica suda Marina Rengel Brlečić.

Pacijentica (48) objesila se za krevet vezicom iz trenirke u kojoj je došla na psihijatrijski odjel u prosincu 2017. godine. Stručno povjerenstvo, a ni krim-policija, nisu utvrdili propust bolničkog osoblja.



Kako je ranije otkrila šefica psihijatrijskog odjela dr. Mirjana Gašparić-Sikavica, pacijentica je stigla oko 21 sat u izrazito alkoholiziranom stanju. Imala je odjevenu trenirku, a praksa na odjelu je da pacijenti mogu biti u svojoj odjeći.

Pacijentica je pristala na hospitalizaciju. Objesila se drugi dan iza 6 ujutro, a s njom su u sobi bile dvije pacijentice koje su spavale, piše Danica.hr.

Komentari