Zima nam se vratila: Zabijelio se sjever Hrvatske, pogledajte ove prizore

Foto: Screenshot/Istramet

Zima nam se izgleda vratila. U dijelu gorske Hrvatske večeras pada snijeg.

Zabijelilo je u Tršću kod Čabra. Kako DHMZ navodi na svojim stranicama za Parg-Čabar, ondje u ovim trenucima pada jak snijeg.

Podsjetimo, DHMZ prognozira promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne mjestimice kiša, ponajprije na sjevernom Jadranu gdje su navečer mogući i jači pljuskovi s grmljavinom, a u Gorskoj Hrvatskoj i snijeg.

 



Slijedi kišno razdoblje

“Sunčanih razdoblja bit će osobito na istoku i jugu. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i istočni, na istoku prijepodne sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura i istočnjak, u drugom dijelu dana u Dalmaciji jugo. Najviša dnevna temperatura između 9 i 14, u gorju niža, a na moru od 13 do 18 °C.”, navodi DHMZ.

Tea Blažević, meteorologinja N1 televizije navodi kako će nestabilno s kišom i pljuskovima biti u utorak, kad će isto u gorju još biti snijega.

Veliko nevrijeme pogodilo jug Hrvatske: Jaka kiša uzrokovala poplave, nanosi tuče dosezali pola metra

“Srijeda većini predjela donosi kišu i pljuskove, gorju isto nove pahulje snijega. Nestabilno s povremenom oborinom nastavit će i u drugom dijelu tjedna, ostaje razmjerno svježe. Stabilizacija vremena izgledna je tek od vikenda, barem tako u ovim trenucima pokazuju prognostički materijali”, navodi Tea Blažević.

Komentari