Zlata Hrvoj-Šipek konačno odgovorila što je s USKOK-om: Sve će prepustiti Turudiću?

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek konačno je odgovorila na pitanje oko izbora čelne osobe USKOK-a.

Naime, 20. travnja prošle godine s mjesta ravnateljice USKOK-a odstupila je Vanja Marušić, pritisnuta bizarnom aferom koja je izbila nakon prometne nesreće njezinog službenog vozača.

Nakon toga glavna državna odvjetnica imenovala je kao obnašateljicu ravnateljice USKOK-a Željku Mostečak. Iz DORH-a su tada stigle glasine da je Mostečak, koja je inače zamjenica u DORH-u, pristala voditi USKOK samo šest mjeseci.

Doista, pred istek tih šest mjeseci bio je raspisan natječaj za ravnatelja USKOK-a, no na njega se nije javio nitko. Mostečak je nastavila voditi USKOK.



Foto: Damjan Tadic/Cropix

Kad će novi šef USKOK-a?

“Glavna državna odvjetnica je 20. travnja 2023. donijela odluku kojom je Željku Mostečak, zamjenicu glavne državne odvjetnice, ovlastila za obnašanje dužnosti ravnateljice USKOK-a do imenovanja ravnatelja USKOK-a”, naveli su iz DORH-a za N1. Drugim riječima Mostečak će voditi USKOK sve dok ne bude raspisan novi natječaj i na njemu izabran novi šef.

Na pitanje o raspisivanju natječaja Zlata Hrvoj Šipek sada službeno kaže da će ga prepustiti novoimenovanom glavnom državnom odvjetniku RH.

Sigurnosne službe u pripravnosti, spremaju se velike promjene za Turudića

To je, kao što je poznato Ivan Turudić, čije je imenovanje podiglo veliku buru u javnosti. Saborska oporba čak je organizirala prosvjed protiv njega, a on je prisegu položio iako dužnost još nije preuzeo. Na čelo DORH-a trebao bi doći 27. svibnja ove godine. Do tada DORH vodi Zlata Hrvoj Šipek, a Turudić nema nikakvih ovlasti. “Imenovanje ravnatelja USKOK-a bit će prepušteno novoimenovanom glavnom državnom odvjetniku Republike Hrvatske”, zaključuju iz DORH-a.

Komentari