Zlatna braća Sinković i brončani Damir Martin sletjeli u zagrebačku zračnu luku, obratio im se gradonačelnik Tomašević

screenshot

Hrvatski veslači, koji su na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojili zlato i broncu vratili su se u Lijepu Našu. Zlatna braća Sinković i brončani Damir Martin oko osam sati sletjeli su u zagrebačku zračnu luku, a tamo su ih dočekali navijači, obitelji i prijatelji. S veslačima su stigli i hrvatski džudaši koji nažalost nisu uspjeli osvojiti medalju, prenosi Večernji list.

Nakon dolaska, veslačima je u VIP salonu zagrebačke zračne pripremljen svečani doček.

“Ovako je bilo i prije pet godina kada smo ih čekali nakon olimpijskih igara. Svi su uoči Olimpijskih igara govorili da su Sinkovići već osvojili zlato, no oni i njihov trener su znali da to nije tako i da moraju zapeti. A što reći za Damira Martina? Pobijedio je bolest i osvojio broncu”, rekao je predsjednik saveza Branimir Bašić.

Zatim se sportašima obratio i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.



“Čestitke na rezultatima i borbi džudašima, malo je nedostajalo za medalju. A braći Sinković svaka čast, kao i Damiru Martinu koji je osvojio medalju nakon ozljede. Nas vaši rezultati obvezuju, a ja sam ovdje da izrazim zahvalnost u ime građana Zagreba i Hrvatske. Ispred nas su po osvojenim medaljama po Olimpijskim igrama samo sportske velesile i svaka čast na tome”, rekao je Tomašević.

Par riječi rekla džudašica Barbara Matić.

“Dala sam sve od sebe, žao mi je što nije bila medalja. Svi smo dali sve od sebe i nadam se da smo dali motiva drugima”, rekla je Matić.

Za mikrofon je onda stao brončani Damir Martin.

“Ova medalja isključivo je posvećena mojoj užoj obitelji. Presretan sam i zadovoljan. Hvala svima, očekujem vašu podršku i dalje”, rekao je Martin.

 

Komentari