Zoran Milanović ide u jednotjedni službeni posjet Čileu

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović će od 8. do 15. prosinca ove godine boraviti u službenom posjetu Republici Čileu.

U službeni posjet predsjednik odlazi na poziv čileanskog predsjednika Gabriela Borica s kojim će se sastati i razgovarati u glavnom gradu Santiagu, objavili su iz Ureda predsjednika.

Predsjednik Milanović posjetit će Nacionalni kongres Čilea u Valparaisu i održati sastanak s predsjednikom Zastupničkog doma Vladom Mirosevicem. U Santiagu će Milanović održati predavanje za akademsku zajednicu i diplomatski zbor na tamošnjem sveučilištu.

Posjet hrvatskim iseljenicima

Predsjednik će tijekom službenog posjeta obići hrvatske iseljenike koji žive u Antofagasti na sjeveru Čilea i Punta Arenasu na jugu Čilea. Razgovarati će s članovima hrvatske zajednice, te obići institucije, društva i znamenitosti hrvatskih iseljenika u Čileu.



Tijekom boravka u regiji Antofagasta, Milanović planira posjetiti i Europski južni opservatorij, koji u svojoj ponudi ima najveći optički teleskop na svijetu. Iz Ureda su naglasili da je Boric osobno pozvao predsjednika Milanovića da službeno posjeti Republiku Čile u telefonskom razgovoru, kojeg su njih dvojica vodili početkom godine kada je Boric izabran na dužnost predsjednika Čilea.

 

Komentari