Župan Posavec i aktivisti: Kajtazi vrijeđa svakog imalo mislećeg građanina ove zemlje

CROPIX

Međimurski župan Matija Posavec i Veljko Kajtazi žestoko su se sukobili u emisiji “Otvoreno”, emitiranoj nakon strašnih ubojstava u Piškorovcu i Novakovcu. Kajtazi je Posavcu zamjerio “da prima kriminalce, a ne i legitimne predstavnike Roma”, aludirajući na Željka Baloga, zamjenika načelnice Općine Pribislavec.

Na izjave su reagirali iz inicijative “Želim normalan život u Međimurju” te sam župan Posavec. Smatraju neprihvatljivim Kajtazijeve izjave u kojima Međimurce proziva rasistima. Kajtaziju zamjeraju i intervju u kojem je spominjao “rasistički prosvjed” i “perfidni rasizam” u Međimurju.

“Republika Hrvatska jedinstven je primjer države u kojoj predstavnici manjina sustavno godinama ucjenjuju sve hrvatske vlade. Na cijelom svijetu ne postoji niti jedan tako darežljivi sustav jer zagarantiranih predstavnika manjina u demokratskim parlamentima gotovo i nema, a tamo gdje i jesu zastupljeni u višestruko manjem broju nemaju pravo odlučivanja”, odgovaraju iz inicijative.

“S druge strane Međimurje je dio Hrvatske u kojem narod trpi do nemjerljivih granica, ali Vi se takav miroljubivi, samozatajni i radišan narod koji vam je omogućio prava neslućenih razmjera usuđujete vrijeđati. Gdje je granica tome vrijeđanju gospodine Kajtazi?” dodaju.



Međimurski župan je upozorio na lošu sigurnosnu situaciju u Međimurju, te je pozvao zastupnika romske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru da smiri strasti, prenose Varaždinske vijesti.

“Jer država u kojoj će se pojedincima tolerirati nasilje, u kojoj će se za par stotina kuna ubiti čovjeka, u kojoj će maloljetnik upasti u trgovinu, prisloniti pištolj prodavačici i opljačkati je, u kojoj će se razbijati ugostiteljski objekti jer se nekome ne da alkohol, u kojoj će se kockarski dugovi stvarati novcem poreznih obveznika, u kojoj će se nasred ulice trgati nakit s vrata ili usred gradskog parka zlostavljati sugrađane je država koja ima ozbiljan problem”, rekao je Posavec.

“I zato pozivam saborskog zastupnika Veljka Kajtazija da doista smiri strasti, prestane vrijeđati i omalovažavati svakog imalo mislećeg građanina ove zemlje. Da prestane prijetiti, blatiti državu u kojoj živi, već da bude odgovoran prema sebi i prema onima koje predstavlja, da pomogne u rješavanju problema i apelima prema institucijama da se uvede više reda jer je takav pristup jedina garancija stvaranju kvalitetnog suživota. Sve ovo što Kajtazi zadnjih dana radi samo je dokaz koliko uvođenje reda nekome smeta i koliko ne prežu ni pred čime kako bi zaštitili svoje osobne a očito i financijske interese”, zaključio je Posavec.

Komentari