Županijsko tužiteljstvo ŽZH uložilo žalbu, traži pritvor za Buntića

Foto: Instagram

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu je podnijelo žalbu Općinskom sudu u Ljubuškom zbog bitnih povreda odredbi kaznenog postupka i zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, priopćili su vezano uz slučaj Denisa Buntića.

Traže da Izvanraspravno vijeće nadležnog suda uvaži žalbu, pobijano rješenje ukine i predmet vrati sucu za prethodni postupak na ponovno odlučivanje ili pak da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor.

“Razlozi za određivanje pritvora su opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak i opravdane bojazni da će ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret”, priopćili su iz Tužiteljstva Županije zapadnohercegovačke.

Pretukao suprugu pa pušten
Podsjetimo, bivši proslavljeni hrvatski rukometaš bio je uhićen zbog brutalnog premlaćivanja supruge Klare, a u obiteljskoj kući policija je pronašla čitav arsenal oružja – automatske puške, zolje i streljivo.



Buntića je prijavila supruga Klara, koja je medijima priložila audiozapis na kojem se čuje kako je Buntić brutalno premlaćuje. Snimka je uznemirujuća, a nakon ispitivanja sud u Ljubuškom pustio je Buntića na slobodu uz mjere zabrane prilaska ženi koja se boji za svoj život. Na sudu je zaposlena njegova majka.

Komentari