Prvi susret posvađanog državnog vrha nakon izbora: Jandroković opet kao tampon zona

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Prvih šest od ukupno 12 višenamjenskih borbenih aviona Rafale sletjelo je u četvrtak popodne u Hrvatsku i to dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura. Dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.

Predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković prvi su put nakon izbora zajedno na svečanosti prilikom dolaska borbenih zrakoplova, a sve je zanimalo kako će se posvađani državni vrh ponašati.

Bio je to njihov prvi službeni susret nakon parlamentarnih izbora, no interakcije između sukobljenog dvojca nije bilo. Premijer je otišao toliko daleko u izjavi da nije znao ni odgovoriti jesu li se uopće pozdravili, prenio je N1.

Ronald Gorsic/Cropix

Plenković kratko prokomentirao

“Ovo je povijesni dan za Hrvatsku, ostvarili smo san. Razgovarao sam i s našim pilotom Borovićem, suprugom pilota Perišina… Puno je srce svima, oduševljeni smo”, rekao je Plenković, a potom su uslijedila pitanja o Milanoviću.



“Stigao je i predsjednik Milanović”, kazala je novinarka, na što je slegnuo ramenima i rekao:

“I mi smo tu.”

“Jeste razgovarali nešto?”

“Ne”, odgovorio je premijer.

Ronald Gorsic/Cropix

“Jeste se pozdravili?”

“Ne znam”, izjavio je Plenković i otišao od novinara.

Plenković i Milanović potom su na svečanosti sjeli u prvi red, a između njih je samo Gordan Jandroković. Novinari su ga pitali je li on tampon zona, na što je Milanović dobacio: On je pre fit da bi bio buffer (buffer zone je na engleskom tampon zona).

Zagrmjelo iznad Zagreba, danas je povijesni dan: Milanović i Plenković uspješno se izbjegavaju

Komentari