Zaharova: Uvođenjem sankcija Rusiji pritisak SAD na Srbiju neće prestati, već će se samo pojačati

Foto: Twitter

Glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova oglasila se danas putem društvene mreže Telegram nakon što je srbijanski ministar gospodarstva Rade Basta rekao da postoji mogućnost uvođenja sankcija Rusiji.

“Srbijanski ministar gospodarstva Rade Basta ima neko čudno razmišljanje kada govori da Srbija treba uvesti sankcije Rusiji”, napisala je Zaharova danas na svom Telegramu. Dodala da je Rusija, za razliku od Sjedinjenih Američkih Država oduvijek poštovala Srbiju i njen narod.

“A poenta nije samo u povijesnoj istini, već u očiglednoj činjenici: uvođenjem sankcija Rusiji pritisak SAD na Srbiju neće prestati, već će se samo pojačati“, naglasila je Zaharova.

Srbijanski ministar gospodarstva Basta zatražio je da se vlada ove zemlje hitno izjasni o uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji i time se pridruži zemljama koje su to ranije učinile.



“Naša zemlja već plaća veliku cijenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji i to postaje neizdrživo. Ja kao ministar gospodarstva da gledam koliki se pritisak vrši na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a da mi šutimo, to ne mogu prihvatiti. Zato sam za uvođenje sankcija Rusiji, stojim uz predsjednika Vučića u obrani državnih i nacionalnih interesa i imam apsolutno povjerenje u njega“, naveo je Basta.

Od ove njegove izjave ogradila se stranka “Jedinstvena Srbija”, stranka čiji je Basta član, kao i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić. Zanimljivo je da se srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić do sada nije oglašavao po ovom pitanju.

 

Komentari