ĆORIĆ: Ovakav skok nitko nije očekivao, nije se mogao predvidjeti, jer da se očekivao, ja sam uvjeren da bi mnogi izbjegli rizik

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Nakon sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić u izjavi za novinare govorio je o nabavi i cijeni plina. Istaknuo je da ovakav porast cijena prirodnog plina nitko nije očekivao. Kaže da ugovaranje varijabilnih cijena nije bila pogreška jer nitko nije mogao predvidjeti ovakvu situaciju. Otkrio je da će Vlada danas reagirati u vezi s ponovnim skokom cijene nafte.

– Ono što je problem i u nekim drugim slučajevima je činjenica da i oni koji su dogovorili po fiksnoj metodologiji ne dobivaju svoj plin, čiji opskrbljivači ne reagiraju korektno. To je situacija primjerice s nekima koji imaju dogovoreno po fiksnoj metodologiji s gradom Zagrebom, odnosno Gradskom plinarom, rekao je ministar Tomislav Ćorić.

Istaknuo je da ovakav skok cijena nitko nije očekivao

– Dakle, ovakav skok nitko nije očekivao, nije se mogao predvidjeti, jer da se očekivao, ja sam uvjeren da bi mnogi izbjegli rizik. Nije se izbjegao i to je nešto što jednostavno oni koji su kreirali ugovor trebaju podnijeti. Govorim o izvornoj nabavi, rekao je.



– Vlada će danas reagirati, otkrio je Ćorić odgovarajući na novinarski komentar o ponovnom skoku cijene barela nafte na svjetskom tržištu.

Komentari