Maštate o stanu negdje na Jadranu? Naletjeli smo na jedan solidan dvosoban od 100 tisuća eura

Foto: Tom Dubravec/ Cropix

Jadransko more je dio Sredozemnog mora koji se nalazi između Apeninskog poluotoka na sjeverozapadu i Balkanskog poluotoka na jugoistoku. To je jedno od najvažnijih mora u Europi te ima velik utjecaj na gospodarstvo, turizam i kulturu obalnih zemalja poput Italije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije.

Jadransko more poznato je po svojoj ljepoti, raznolikosti flore i faune te bogatoj povijesti i kulturnoj baštini koja seže unatrag tisućama godina.

Shodno tome, ali i popularnosti Jadranske obale koja je raznovrsna i ima lijepo i čisto more, cijene nekretnina na Jadranu luduju. Primjerice, namješten jednosoban stan u centru Makarske košta 260 tisuća eura, stoji na stranici Adrion.

Foto: Niksa Stipanicev/ Cropix (ilustracija)

Luksuzna stambena zgrada

Potpuno opremljen jednosoban stan u centru Makarske sa otvorenim pogledom na more. Stan se nalazi na visokom prizemlju nove luksuzne stambene zgrade. Površina stana je 51,11 m2 sa pripadajućim parking mjestom ukupno 53,61 m2. Stan se sastoji od hodnika, dnevnog boravka, kuhinje i blagovaonice, spavaće sobe, kupaonice, i terase.



Kompletna orijentacija stana je južna. Pogled s terase se pruža na more, otoke i grad. Prosječna mjesečna neto plaća u Hrvatskoj iznosi oko 1250 eura, što znači da bi cijelih 17 godina trebali ostavljati cijelu plaću sa strane da bi sebi priuštili ovaj stan.

Cijene na popularnoj destinaciji za Hrvate odletjele u nebo: Izdaju sobe za 1300 eura

Jasno je da za ovakvu vrstu nekretnine izdvojiti pravo bogatstvo. No ako maštate o stanu negdje na Jadranu – ne mora to nužno koštati cijelo bogatstvo i ne mora biti novogradnja u centru Makarske. Jadran je, primjerice, i Budva.

A tamo smo naletjeli na solidan dvosoban stančić za nešto malo više od 100 tisuća eura što je znatno manje od ovih makarskih 260.

“Prodaja Budva 3958. Nalazi se u naselju Podkošljun sa pogledom na more. Stan ima dve spavaće sobe, kupatilo, dnevni boravak i terasu. Stan 50 m2 + terasa 8 m2, postoji i zajednička ostava u zgradi (mogućnost zaključavanja) Stan se nalazi na drugom spratu, zgrada nema lift. Svi papiri su prazni 1/1.”, stoji u opisu oglasa.

Fotografija stana u Budvi o kojem pišemo, foto: Gomonte.me

Tri kilometra od najpopularnije plaže

Ovo naselje je, primjerice, udaljeno nepuna tri kilometra od plaže Ričardova glava, jedne od najpopularnijih plaža u Budvi. Plaža Ričardova glava, nazvana po Richardu Widmarku, koji je 1963. na njoj snimao film „Dugi brodovi”, vjerojatno je najpoznatija plaža u Budvi, uglavnom zbog svoje lokacije.

Naime, ova šljunkovita plaža smještena je odmah ispod zidina Starog grada, gdje valovi vjekovima unazad neprestano ljube budvansku Citadelu. Ta pozicija čini Ričardovu glavu jednim od najposjećenijih mjesta na Budvanskoj rivijeri.

Nije previše velika, ali je ipak mjesto na kojem se nalaze brojni kafići i restorani zbog čega je omiljeno sastajalište mještana i turista tijekom cijele godine.

Pogled s ove plaže jedna je od najljepših razglednica Budve. Ričardova glava je mjesto koje ne smijete zaobići kada ste u Budvi.

Turistički djelatnici u velikom problemu: Ne mogu pronaći radnike za jedan od osnovnih poslova

Komentari