Velika hrvatska tvrtka traži radnike, mogu i oni s osnovnom školom: Tu su i podaci o plaći

Foto: Dragan Matic / CROPIX

Hrvatska tvrtka Ledo, koja je od 2021. dio Nomad Foodsa, vodeće europske grupacije koja se bavi smrznutom hranom, u potrazi je za radnicima. Kako navode iz kompanije, traže 50 radnika i pomoćnih radnika za rad na proizvodnoj liniji u Zagrebu. Za ovaj sezonski posao nude plaću od 840 eura bruto, a prijaviti se mogu i osobe s osnovnom školom.

Što se tiče opisa posla navode i ostalih uvjeta navode “Punjenje, brojanje, pakiranje, lijepljenje u procesu proizvodnje, priprema i dostava ambalaže i repromaterijala. Pridržavanje mjera zaštite na radu, osiguravanje reda, čistoće i discipline na tehnološkoj liniji. Radnik će raditi u punom radnom vremenu 40 sati tjedno”.

Također naveli su i koje je radno vrijeme: “Prva smjena: od 05:50 do 13:50 sati; druga smjena: od 13:50 do 21:50 sati; treća smjena: od 21:50 do 05:50 sati. Rad vikendom i praznikom. Poslodavac isplaćuje dodatke na plaću sukladno Zakonu o radu. Dnevni i tjedni odmor osiguran je prema Zakonu o radu”.

Foto: Dragan Matic / CROPIX

Zapošljava i Jamnica

Podsjetimo i da Jamnica, koja je dio Fortenova grupe, objavila je danas ulaganje od dodatnih tri milijuna eura u materijalna primanja gotovo 1000 svojih zaposlenika. Ovo izdvajanje, kako ističu iz tvrtke, predstavlja najveće dodatno ulaganje na godišnjoj razini za radnu snagu Jamnice i odnosi se na povećanje bruto plaća i dodatka za topli obrok od 1. travnja ove godine. Osim toga, iz Jamnice su najavili i nastavak zapošljavanja novih radnika, prenosi Dnevno.hr



Hrvatske trgovine pripremile uskrsnice za svoje zaposlenike, evo koliko je iznos

“Ovo ulaganje proizlazi iz izvrsnih financijskih rezultata koje je Jamnica ostvarila u prethodnoj poslovnoj godini”, izjavio je predsjednik Uprave Jamnice i Grupe pića Siniša Mužić. Rekao je kako u Jamnici kontinuirano povećavaju materijalna primanja zaposlenima, a ovo je dosad najveće ulaganje.

Osim povećanja bruto plaća Jamnica također kontinuirano ulaže i u dodatna primanja pa tako svaki zaposlenik Jamnice ima pravo na novčane nagrade: regres, božićnica, dar za dijete, uskrsnica te topli obrok.U 2024. Jamnica će isplatiti najmanje 1.500 eura svakom zaposleniku, uz dodatni dar za svako dijete u iznosu od 120 eura, navodi se u priopćenju.

Komentari