32 godine prošlo je od kultne Thompsonove pjesme ‘Bojna Čavoglave’: Ljubav fanova ne jenjava

Screenshot: Youtube

Sa posljednjim danom u 2023. godini, mnogi se prisjećaju događaja iz prošlosti ili jednostavno rezimiraju godinu. I dok se većina fokusira na svoj privatni život, postoje oni koji na izmaku vole obilježiti i neke glazbene obljetnice.

Tako je na hrvatskom Redditu osvanula objava o godišnjici kultne Thompsonove pjesme, ‘Bojna Čavoglave‘. Od njene prve javne izvedbe prošle su točno 32 godine, a čini se kako ljubav fanova prema njoj ne jenjava.

Dizala moral ljudima u za**bana vremena
“Thompsona u Arenu, pa da vidimo njegovu vrijednost”, “Bojna Čavoglave je legendarna pjesma hrvatske glazbe”, “Pjesma je dizala moral ljudima u za**bana vremena”, “Pjesma je toliko legendarna da su je Ukrajinci uzeli i prilagodili za svoje ratne neprilike”, nanizali su se komentari.



Uz takve komplimente, još više se ističe komentar korisnika koji objavljuje pod imenom Marangun. “Nikad nisam čuo prije, stvarno dobra pjesma”, piše u komentaru, na što se našao i pomalo smiješan odgovor, prenosi Dnevno.hr.

Tonci Plazibat / CROPIX

“Svetoga ti boga”
“Ispod kojeg kamena si ti ispuzao svetoga ti boga”, odgovorio mu je korisnik AcceptablePeak7. Na to je prvi korisnik odgovorio kako je “odrastao sa Teletubbiesima do 34. godine, oni pjevaju samo ljubavne”.

Podsjetimo, nedavno se Thompson oglasio povodom sv. Ivana. Objavio je pjesmu ‘Moj Ivane’ ispod koje je uputio čestitku svima koji su tada slavili imendan. Tom prilikom mnogi su se prisjetili kako je pjesma svojedobno izazvala omanji skandal u srpskom gradu Subotici, kada je puštena na Radiju Subotica.

Thompson obožavateljima putem društvenih mreža uputio snažnu poruku: ‘Vjerujemo da će biti bolje’

“Čak i da ne znamo o čemu govori pjesma, sama činjenica da je izvodi hrvatski pjevač Thompson, bila bi dovoljna za osudu Radija Subotica, radio stanice koja bi trebala služiti kao gradski servis ovog grada”, pisao je beogradski Alo prije četiri godine.

Napisali su također kako će jedan građanin Subotice podnijeti prekršajnu prijavu protiv radija. Uz to su objavili i transkript prepiske prema kojoj se vodstvo radija navodno ispričalo bijesnim slušateljima, tvrdeći da se radilo o “internoj pogrešci”.

Hrvati ne odustaju od Thompsona i Arena: ‘Jedino on može skupiti narod’

Komentari