Joe Biden danima nije znao da mu je ministar obrane u bolnici: Otkriven mu rak

Foto: Mateusz Wlodarczyk/Guliver Image

Američki ministar obrane Lloyd Austin patio je od infekcije mokraćnog sustava nakon operacije zbog liječenja raka prostate, priopćili su liječnici. Naglasili su kako je rak rano otkriven i da je “prognoza odlična”, prenosi BBC.

Liječnici su u izjavi naveli da je rak otkriven početkom prosinca. Austin je 22. prosinca podvrgnut “minimalno invazivnom kirurškom zahvatu” koji se zove prostatektomija. “Bio je pod općom anestezijom tijekom ovog zahvata. Ministar Austin bez problema se oporavio od operacije i vratio se kući sljedećeg jutra”, istaknuli su liječnici.

Ponovno je završio u bolnici 1. siječnja ove godine nakon što je doživio “komplikacije”, a liječnici su otkrili infekciju mokraćnog sustava. Tada je prebačen na Odjel intenzivne njege na daljnje liječenje.

Twitter

Priznao da je pogriješio
Dosad je bilo nejasno je li Austin bio pod anestezijom tijekom operativnog zahvata, što Pentagon prethodno nije otkrio niti je o tome upozorio Bijelu kuću.



70-godišnji Austin suočio se s kritikama nakon što je otkriveno da su visoki obrambeni dužnosnici i Bijela kuća saznali za njegov posjet bolnici tek tri dana kasnije. Prihvatio je odgovornost za nedostatak komunikacije i ispričao se što nije “osigurao da javnost bude primjereno informirana”.

Trump: Sigurno pobjeđujem na izborima! Biden je najgori predsjednik u povijesti

“Obvezujem se da ću biti bolji”, poručio je u priopćenju. Ministar obrane nalazi se odmah ispod predsjednika u lancu zapovijedanja američke vojske. Njegove dužnosti zahtijevaju da bude dostupan u svakom trenutku odgovoriti na bilo koju vrstu krize nacionalne sigurnosti.

Komentari