Odlične vijesti! Više od 3000 zaposlenika popularnog trgovačkog lanca dobit će povišicu

Ilustracija: Unsplash

Više od 3000 zaposlenika u trgovini i skladištima poznatog trgovačkog lanca u Hrvatskoj uskoro bi trebalo dobiti povišicu. Uprava Lidla već je obavijestila radnike kako im od Nove godine plaća raste za devet posto, a na plaći za veljaču bi mogli dobiti isplatu 13. plaće.

Rezultat je to pregovora nakon nekoliko štrajkova radnika u Lidlovim skladištima, kojima su prošloga rujna obustavili rad. Tad je dogovoreno da će plaće za rujan porasti za pet posto, a od Nove godine za još devet posto, piše Danica.hr.

Facebook

Plaće niže od prosjeka
Iz njihova revidiranog financijskog izvještaja vidljivo je kako je prosječna neto plaća u prošloj financijskoj godini (od 1. ožujka do 28. veljače) iznosila 1234 eura, što je oko 190 eura više nego 2021. godine. No, veliki broj radnika u trgovinama i skladištima primao je manji iznos od toga.

Habijan: Trend pada stope inflacije pokazuje da su svi vladini paketi pomoći dali rezultat



Tako bi 13. plaća mogla ugrubo iznositi oko 1300 eura neto, ako se pribroje rujanska i siječanjska povišica. To bi ujedno značilo i povećanje plaće u prosjeku od 60-70 eura po osobi. Lidl je 28. veljače prošle godine imao 3409 zaposlenih, što znači da će za 13. plaću, ugrubo, izdvojiti oko 4.431.700 eura.

 

Komentari