Ovo je državni službenik koji uvjerljivo najviše zarađuje, i to dosta više od Plenkovića

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Plaće državnih službenika oduvijek su impresionirale “obične smrtnike”, a sada se doznalo i tko ima uvjerljivo najveću u Lijepoj našoj.

Kako doznaje Telegram, taj je sretnik čovjek imena Jože Dušić, ravnatelj Direkcije za korištenje službenih zrakoplova, koji mjesečno zarađuje 5.094 eura neto.

Dušić, gospodin koji brine o održavanju Vladina aviona, zarađuje više i od samog premijera koji je u imovinskoj kartici prijavio plaću od 3,195 eura neto. A više od Andreja Plenkovića, piše Telegram, imaju i ostali zaposlenici Direkcije za održavanje službenih zrakoplova.

Najniža plaća na ovom atraktivnom radnom mjestu, kada u travnju stupi na snagu novi izračun plaća u državnom sektoru, iznosit će 3,387 eura neto i pripast će voditelju Odjela održavanja zrakoplova i kontinuirane plovidbenosti.



Foto: Davor Pongracic/CROPIX

Jedan avion, a njih 12
Zanimljiv je u ovoj priči i detalj da ova stručna služba Vlade upravlja ravno jednim avionom – državnim zrakoplovom Challenger, kupljenom još u vrijeme Franje Tuđmana.

Državni službenik s najvećom plaćom, Jože Dušič, na čelu joj je od 1. ožujka 2023., nakon što je Vlada razriješila ravnatelja Ivana Klanca.

Prvi povrati poreza kreću u svibnju: Evo kome se smiješi najveći dobitak

Na ovoj se poziciji našao tek dok se ne provede javni natječaj za novog ravnatelja. No, i prije isteka roka od šest mjeseci Vlada je krajem kolovoza Dušiču dala novo produženje za još šest mjeseci pa će na čelu Direkcije biti barem do 1. ožujka 2024. godine.

Direkcija ima 12 zaposlenih, od kojih su čak polovica raznorazni šefovi. Rashodi za zaposlene u 2024. iznose 879.663 eura.

 

Komentari