Renomirana tvrtka proglasila stečaj: Čak 320 radnika strahuje za posao

Ilustracija: Unsplash

Lehna, nekada renomirana njemačka tvrtka koja je u svijetu bila poznata po proizvodnji kuhinjskih i stražnjih stolova, suočava se s neizvjesnom budućnošću nakon što je bila prisiljena proglasiti stečaj, piše Fenix magazin.

Stotine radnika tvrtke sa sjedištem u Rothenburgu ob der Tauber, koja je nekada bila sinonim za prvorazrednu kvalitetu. sada strahuje za svoja radna mjesta.

Od 1. siječnja u stečaju
Tvrtka, nekada simbol prvorazredne kvalitete i kreativnih ideja, 1. siječnja trebala bi biti u stečaju. Vijest o tome šokirala je ne samo zaposlenike, već i cijelu branšu.

Naime, krajem 2021. Lehna je bila na rubu financijskog kolapsa, ali se uspjela oporaviti. Sada, nakon kratkog perioda oporavka, nazire se još jedna teška poslovna kriza.



Poput mnogih drugih tvrtki i Lehna se suočava s problemima poput promjena potrošačkih navika nakon globalne pandemije koji su uz globalnu krizu zaslužni za loše rezultate tvrtke.

Unsplash

Prodaja pala 35 posto
Kompanija je u odnosu na prethodnu godinu zabilježila pad prodaje od 35 posto, što je uz rastuće cijene i stalno visoke kamatne stope imalo razarajuće učinke na poslovanje.

U Hrvatskoj sve više nedostaje domaće radne snage

Za svoju budućnost sada strahuje čak 320 radnika, a njemački mediji javljaju da bi se čitave prerađivačke divizije mogle suočiti s bankrotom. Otpuštanja jedino nisu predviđena u pogonu proizvodnje stakla jer će ih preuzeti drugi investitor.

Komentari