Dokumentarni film ‘Tusta’ redatelja Andreja Korovljeva pobjednik 14. DORF-a

screenshot

Biografski dokumentarac ‘Tusta’ u kojem pulski redatelj Andrej Korovljev donosi priču o Branku Črncu Tusti i njegovom pulskom punk-rock sastavu KUD Idijoti proglašen je najboljim filmom u regionalnoj konkurenciji 14. DORF-a koji je u subotu završio u Vinkovcima.

Posebno priznanje žirija dobio je srpski film ‘Pobjednici su dosadni’, redateljice Olivere Miletić Čačija, čiji junak je Žikica Simić, čuveni publicista, novinar i autor nekoliko kultnih radijskih emisija koje su oblikovale glazbeni ukus mnogih generacija.

U regionalnoj konkurenciji 14. DORF-a publika je imala prigodu pogledati šest dokumentarnih glazbenih filmova iz Hrvatske, Srbije i Makedonije, od kojih bile dvije svjetske i jedna hrvatska premijera.

DORF nagradu za životno djelo uručena je Želimiru Babogredcu, glazbeniku, manageru, producentu sa iznimno uspješnom diskografskom karijerom.



“Želimir Babogredac je apsolutno zaslužio primiti ovu nagradu upravo u Vinkovcima, gdje je zapalio puno malih rock and roll vatri koje su nastavile gorjeti i danas”, rekao je umjetnički direktor i osnivač DORF-a Toni Šarić, poručivši da Festival DORF tom nagradom skromno zahvaljuje Babogredcu u ime brojnih vinkovačkih glazbenika i zaljubljenika u glazbu

Posebno DORF priznanje za doprinos undergroundu ove godine dobio je Igor Hofbauer, jedan od najautentičnijih i najplodonosnihih hrvatskih ilustratora i dizajnera posljednja dva desetljeća.

Ovogodišnji, 14. Festival dokumentarnog rock filma (DORF) održan je od 20. do 22. rujna u sklopu Filmskog tjedna u Vinkovcima u okviru kojega su od 18. do 20. rujna održane i 8. Antičke filmske večeri.

O ovogodišnjim DORF nagradama odlučili su novinarka i autorica prošlogodišnjeg pobjedničkog DORF filma ‘Putnici’ Tina Šimurina, povjesničar i autor dokumentarnih filmova Leon Rizmaul te novinar, scenarist i izdavač stripova Vladimir Šagadin.

Komentari