FOTO Zagrepčani okupirali HNK, stvorila se nevjerojatna gužva: Svi žele ulaznice za božićnu čaroliju

Lucija Ocko/Cropix

Od srijede ujutro ne može se pristupiti web stranici zagrebačkog HNK jer su u prodaju puštene karte za balet Orašara Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji Vladimira Malakhova, a red za kupnju istih ispred kazališta je ogroman.

Slika
Lucija Ocko/Cropix

Jedno od najljepših djela klasične baletne umjetnosti vodi publiku kroz božićni svijet raskoši, šarenila, veselja, mašte, prinčeva i vila te nezaobilaznih slatkiša, prateći pustolovine djevojčice Klare, koja od svojeg ujaka na Badnjak dobiva neobičan dar, drobilicu za orahe u obliku drvenog lutka.

Klara obožava svojeg ujaka, poznatog po izvođenju najrazličitijih čarolija, kao i njegov nesvakidašnji dar. Kad u ponoć Orašar oživi uz malu čarobnjakovu pomoć, on povede Klaru u čudesan svijet prepun najrazličitijih zanimljivih likova, koji se s neobičnom pažnjom posvećuju presretnoj djevojčici.

Sumanute cifre
Potpuno ista stvar dogodila se i prošle godine prilikom puštanja karata za Orašara u prodaju. Karte su se lani prodale u dva dana, a kasnije su se na oglasima preprodavale za sumanute cifre, prenosi Direktno.



Slika
Lucija Ocko/Cropix

Oni pravi ljubitelji Orašara koji do ulaznice nisu uspjeli doći preko kazališta kupovali su karte od preprodavača i za četiri tisuće kuna.

Slika
Lucija Ocko/Cropix

Komentari