Roman “Sve što je Alice zaboravila” Liane Moriarty objavljen na hrvatskom

‘Sve što je Alice zaboravila’, novi roman Liane Moriarty, autorice književnih uspješnica ‘Devet potpunih neznanaca’, ‘Suprugova tajna’ i ‘Male laži’, objavljen je u hrvatskom prijevodu.

Knjige te australske spisateljice prevedene su na više od 40 jezika i prodale su se u gotovo 15 milijuna primjeraka diljem svijeta, a “Sve što je Alice zaboravila”, u izdanju Mozaik knjige, njezin je šesti roman na hrvatskom jeziku, u prijevodu Ire Martinović.

U središtu priče je 29-godišnja Alice Love koja ludo zaljubljena u svog supruga čeka prvo dijete, no nakon pada u teretani sazna da ima zapravo 39 godina i troje djece koje se ni ne sjeća. Obožavani suprug je mrzi i usred razvoda su, a od sestre Elizabeth se, iz nekog razloga, neobjašnjivo udaljila.

Sada mora shvatiti kako je u samo deset godina toliko toga pošlo po zlu, zašto ne prepoznaje samu sebe i zašto joj se nova Alice ni najmanje ne sviđa. Mora se prisjetiti svega što je zaboravila, ponovno izgraditi sliku cijelog desetljeća i saznati može li baš sve biti kao prije, napominje se u opisu knjige.



Moriarty je uspješna i na malim ekranima – serija ‘Male laži’ osvojila je brojne prestižne nagrade, a na temelju njezinog uspjeha 2021. godine na Hulu stiže novi projekt već dobro uhodanog tima, a iz Mozaik knjige najavljuju da će se Nicole Kidman,  osim u glumačkoj ulozi naći i u ulozi izvršne producentice.

Nekoliko članova ekipe koja je radila nagrađivanu HBO seriju ‘Male laži’ ponovno udružuje svoje snage oko nove koja će se snimati prema romanu ‘Devet potpunih neznanaca’. Posljednje veliko ime koje se pridružilo provjerenom timu za snimanje serije je Melissa McCarthy.

Komentari