U Novoj epizodi KolibriS-a gost je umjetnik Anton Vrlić koji govori o svom svijetu slikarstva i staklenih objekata

U novoj epizodi KolibriS vas vodi u svijet slikarstva i staklenih objekata zahvaljujući gostu koji spaja Split, Zagreb i Rijeku. Anton Vrlić rođen je u Splitu, odrastao je u Sinju, studirao je i diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Raoula Goldonija 1982. godine, a već duži niz godina predaje i na zagrebačkoj i na riječkoj akademiji.

Od završetka studija do danas kontinuirano se bavi slikarstvom dok posljednja dva desetljeća ponajviše istražuje medij stakla u kojem je ostvario niz zapaženih izložbi i autorskih radova. Do sada je izlagao na 68 samostalnih i više od stotinu i pedeset grupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Za svoj rad bio je više puta nagrađivan. Godine 2009. izašla mu je monografija autora Borivoja Popovčaka u izdanju NSK i Knjigre iz Zagreba. Djela mu se nalaze u mnogobrojnim muzejima, galerijama i privatnim zbirkama u zemlji i inozemstvu.

KolibriS

Kako je bilo odrastati u Sinju, zašto je prvo upisao studij povijesti umjetnosti i filozofije, a tek godinu dana kasnije Akademiju likovnih umjetnosti te što ga je privuklo mediju stakla saznajte u ovotjednoj emisiji KolibriS!



Komentari