Baby Lasagna progovorio o svom obraćenju: ‘Svaki dan čitam Bibliju, obožavam mise zornice’

Na fotografiji: Baby Lasagna. Foto: Ivana Grgic / CROPIX

Baby Lasagna, pod svojim pravim imenom Marko Purišić, predstavlja Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu koji će se održati u Švedskoj. U intervjuu za vjerski portal istaknuo je koliki značaj ima vjera u njegovom životu.

 

Marko je već u 25. godini već imao uspješnu sviračku karijeru s nastupima pred više tisuća ljudi dok su drugi izvođači naručivali od njega tekstove pjesama. Netom prije uspio je strogim režimom treninga skinuti više od 30 kilograma, rješavao je ispite na fakultetu i imao djevojku. Ništa od toga nije moglo ispuniti prazninu koju je osjećao.

“Nisam mogao boraviti s ljudima i bježao sam u izolaciju svog stana. Osjećao sam pritisak, kao da se moje srce nalazi u tuđoj šaci koja ga nemilosrdno stišće. Pratili su me umor i očaj, ukratko, upao sam u depresiju”, poručio je u intervjuu za Bitno.net. Rekao je kako je u jednom trenutku tama postala neizdrživa. “Nazvao sam tatu koji je točno znao što mi je potrebno. Odveo me k prijatelju svećeniku na razgovor. Nakon susreta s njim, tama je polako počela nestajati, a njeno mjesto zauzimali su sreća i osjećaj ispunjenosti”, istaknuo je.



Ispričao je i kakvu je ulogu vjera imala u njegovu djetinjstvu. “Išao sam u crkvu, a ponašao se kako sam htio. I kad bih molio, to je uvijek bilo podređeno mojim trenutnim željama i potrebama”, kazao je. “Prvi put u crkvi sam htio slušati, a ne pričati. Što mi, Bože, želiš reći? Kako mi možeš pomoći? I primio sam odgovor. Nije to bio audio upućen ušima, već više osjećaj u srcu kojim mi je Bog poručio: ‘Moj si.’ Bog je za mene tada postao živa osoba. Čim se sjetim tih riječi, zaplačem…”, rekao je.

Foto: Ivana Grgic / CROPIX

‘Rastuže me takve stvari…’

Istaknuo je da time nije ništa izgubio, već da je dobio sve. “S Bogom sam natrag dobio samog sebe”, kazao je. “Prestao sam slušati neke, do tada drage, bendove, osobito one čija su ikonografija i pjesme bile antikršćanske, ali to se dogodilo prirodno. Kao što bodybuilder koji želi ići na natjecanje neće pojesti pizzu. Jednostavno ne ide jedno s drugim”, naglasio je Marko.

“Moja prva naivnost nakon obraćenja bila je misliti da će život biti lakši. Tama je, doduše, nestala iz srca i nju je zamijenilo svjetlo, ali patnje i dalje postoje. Očekivao sam da će Bog biti poput nekog menadžera koji će mi voditi život i rješavati probleme, kad ono… izazovi i borba. No moram reći da u toj borbi napredujem”, kazao je Marko.

Jedna od tih borbi tiče se njegove karijere. Kako biti onaj Baby Lasagna koji na pozornici radi “šou”, a svjedočiti za Krista. Neki su ga zbog toga već javno prozivali, no Marko se nije ulovio na taj mamac. “Rastuže me takve stvari jer očekujem puno od drugih vjernika. Na kraju krajeva, predstavljamo nešto i imamo odgovornost, pogotovo ako smo javne osobe. Nadam se i da shvaćaju da postoji obraćenje, druga prilika koju nam Bog pruža”, rekao je.

Foto: Livio Andrijic / CROPIX

‘Svako jutro čitam Bibliju, obožavam mise zornice’

Rekao je da ga inspiriraju sveci. “Njihova skromnost i siromaštvo te se pitam kako to dvoje pomiriti. Pa opet, možda je baš potrebno u ovom mulju koji zovemo glazbom donijeti nešto što nisu samo seks, droge i lake note. To je sljedeća tema o kojoj ću razgovarati s duhovnikom (smijeh)”, kazao je.

Dadi Topiću se ne sviđa Baby Lasagna, Srbe je pohvalio: ‘Izbor hrvatske pjesme je totalni promašaj’

Za kraj je rekao na kojim još izvorima napaja svoju vjeru. “Svako jutro pročitam nekoliko poglavlja Biblije jer smatram važnim poznavati Njegovu Riječ. Također slušam duhovnu glazbu, gledam Chosen (proplakao sam, valjda, na svakoj epizodi)… zapravo na sve strane pronalazim stvari koje me tješe. No, najviše mi znači Euharistija, a definitivno obožavam mise zornice u vrijeme došašća. Prošle sam godine propustio samo jednu…”, zaključio je.

Komentari