Dadi Topiću se ne sviđa Baby Lasagna, Srbe je pohvalio: ‘Izbor hrvatske pjesme je totalni promašaj’

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Hrvatski glazbenik Dado Topić nedavno je dao intervju na televiziji Kurir, gdje je podsjetio na svoje sudjelovanje na Jugoviziji, ali i podijelio svoje mišljenje o hrvatskoj i srpskoj pjesmi koje su odabrane za ovogodišnji Eurosong. Istaknuo je kako je trenutno vrlo zauzet s raznim projektima te da priprema neke zanimljive stvari za ovu godinu.

“Tako da bit će puno aktivnosti, puno koncerata i tome se veselim. Ja sam u stvari svirač. Ja volim gitaru u ruku i s bendom na turneju. Tako da me to ispunjava i veseli. I ove godine, baš nakon svih ovih sezona korone i povuci-potegni, ovo će biti jako dobra godina za mene”, rekao je.

Legendarni rock glazbenik prisjetio se sudjelovanja na Jugoviziji kada je s pjesmom “Princeza” koju je izvodio sa Slađanom Milošević zauzeo šesto mjesto. “Prvo, ta prva Jugovizija ili izbor za Euroviziju sa Slađanom, to je bilo nešto božanstveno. Nas dvoje smo kao relativno mladi pjevači, ja sam malo stariji i Slađana je puno mlađa – mi smo to doživjeli kao jedan trenutak kada je cijeli svijet bio pred nama. Onda, svi smo očekivali neka čuda, međutim to je bilo kontraproduktivno”, počeo je Topić.



‘Mada to nije nekako moj fah’

“Tko god je otišao na televiziju poslije kratkog vremena se izgubio na nekim tim prostorima, neke lažno obećavajuće slave i uspjeha. Moja iskustva nisu baš sjajna po pitanju nekih velikih rezultata nakon nastupa na Eurosongu”, kazao je za Kurir. “To je svojevrstan uspjeh kada tako jednoj dobroj pjesmi Eurovizija nije potrebna da bi zaživjela”, otkrio je Topić koji, iako nije pobijedio na Jugoviziji 1984. godine, izveo hit koji se pjeva i dan danas.

Ne prati puno Eurosong, ali dodao je da ipak sazna neke njemu važne podatke. “Mada to nije nekako moj fah, ja uvijek uspijem doznati informacije koje su mi bitne. Gledao sam Doru, gledao sam izbor u Beogradu i kada bih povukao neku paralelu, mislim da je izbor hrvatske pjesme totalni promašaj. A ova srpska pjesma čini mi se onako jedan interesantan aranžman, ima nešto novo u svemu tome, tako da po pitanju tog nekog autentičnog, novog glazbenog izraza, mislim da je Srbija u velikoj prednosti”, zaključio je pjevač.

Dado Topić pobijedio je na Dori 2007. godine kada je s grupom Dragonfly izveo pjesmu “Vjerujem u ljubav”. Po prvi puta u povijesti Hrvatske na ovom natjecanju, naše predstavnike nismo gledali u finalu. Dragonfly i Dado Topić zauzeli su 16. mjesto u polufinalu sa 54 osvojena boda.

Baby Lasagna imat će gaže diljem Europe uoči Eurosonga: Nastupat će na svjetskim pozornicama

Komentari