Kuhari objasnili zašto tortilju ne treba zagrijavati u mikrovalnoj

Ako ih ne griju na tavici, onda mnogi često tortilje podgrijavaju u mikrovalnoj pećnici kako bi omekšale. No prema riječima kuhara time radimo veliku pogrešku.

Koji je ispravan način za podgrijavanje tortilja?

Kuhar Daniel Corrochio iz meksičkog restorana i koktel bara Corrochios objasnio je da je grijanje tortilja u mikrovalnoj pećnici najčešća greška koju ljudi čine.

“Nakon što izvadite tortilje iz mikrovalne one će se vrlo brzo stvrdnuti. Nema ništa bolje od zagrijavanja tortilje na tavi s malo maslaca. I da tortilju jedete samu na taj način, bit će sama po sebi ukusna”, objasnio je kuhar za Mirror.

Autorica i kuharica Anjula Devi složila se s njim te također potvrdila kako je tortilje najbolje zagrijavati u tavi na laganoj vatri.



“Tortilje će u mikrovalnoj izgubiti vlagu i teksturu”, tvrdi Anjula.

Prema riječima stručnjaka, tortilje treba zagrijati u tavi na laganoj vatri s malo ulja ili s malo maslaca. Tijekom zagrijavanja pazite da se tortilja ne zalijepi ili ne zagori. Kako biste to izbjegli, okrećite ju nekoliko puta tijekom zagrijavanja, piše 24 sata.

Komentari