Legendarni Čola pao na šarm poznate pjevačice: ‘Osjećao sam se iskorišteno’

Foto: Vanesa Pandžić/Cropix

Najpoznatiji pjevač na Balkanu, Zdravko Čolić, glasi za jednog od najvećih zavodnika za kojim su žene ludjele širom svijeta.

Pjevač je u skladnom braku već preko 20 godina i ima dvije kćerke. Ipak, Čolić je 1997. godine šokirao sve priznanjem da ga je zavela Frida Lyngstad iz grupe “ABBA” i tom prilikom ispričao sve detalje njihove kratke veze.

Sve se dogodilo kada je Čolić pjesmom “Gori vatra” predstavljao Jugoslaviju na Euroviziji, Frida je iste godine bila prateći vokal švedskom predstavniku, a tada se dogodio i spomenuti susret zbog kojeg je Čola umalo zakasnio na nastup.

“Fridu iz grupe ABBA sam upoznao na ‘Pjesmi Eurovizije’, gdje bih drugo. Poslije je uslijedio poziv na vikend. Djelovalo je obećavajuće, ali sam se nakon cijele te trodnevne idile osjetio iskorištenim poput instant juhe. Skuhaš za pet minuta, pojedeš vruće i to je to. A sve je bilo tu: i brvnara i kamin i svijeće i cvijeće, kockaste zavjesice i stolnjaci, pečena riba u foliji s bademima i eterična ulja… Ali, ona prava, jedinstvena, luđačka strast, koja se dogodi između muškarca i žene, je izostala. Nije bilo spontanosti, pa je sve izgledalo kao kad zakažeš vježbanje udvoje u teretani”, ispričao je tada Čolić.



Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Povezivalo ga se s Doris Dragović

Inače, Čola ne voli govoriti o privatnom životu, te se u medijima pojavljuje samo zbog profesionalnih obaveza. Ipak, prije tridesetak godina objavio je spot za pjesmu “Ti možeš sve, ali jedno ne“ u kojemu se pojavila djevojka s kojom su ga mnogi povezivali. U pitanju je Doris Dragović, koja je tada tek započinjala glazbenu karijeru.

Tada se spekuliralo da između njih ima nešto više od profesionalne suradnje, a Čola je godinama kasnije objasnio o čemu je riječ. “To je bio šou ‘Ti si mi u krvi’, koji smo snimali u Deliblatskoj pješčari i Novom Sadu. Nedavno smo se sreli na zagrebačkoj televiziji, a Doris mi je u šali rekla: ‘Ja sam Ruška, sjećaš se?”, otkrio je pjevač.

“Naime, bila je Ruška u istoimenom spotu. Tada je pjevala u splitskoj grupi ‘More’. Bila je vrlo zgodna, malo smo očijukali, bilo mi je slatko. Žao mi je što je većina tog materijala izgubljena“, rekao je legendarni pjevač svojevremeno za Večernje novosti. Inače, oduvijek Čolu prati i glas najvećeg džentlmena među glazbenicima u regiji, što ne čudi s obzirom da je Čolić poznat kao veliki poštovatelj žena, kako na sceni i kroz pjesme, tako i u privatnom životu.

Huljić o suradnji s Baby Lasagnom: ‘Sve smo dogovorili prije njegove pobjede na Dori’

Komentari