Mate Rimac objavio dirljiv oproštaj: ‘Točno se vidi kako je svima loše i teško’

Marko Todorov/Cropix

Hrvatski inovator i poduzetnik, osnivač i direktor tvrtki Rimac Automobili i Greyp Bikes Mate Rimac na svom je Facebook profilu podijelio dirljiv oproštaj od jedne svoje zaposlenice. Naime, nakon što je u Rimac ekipi provela 10 godina čistačica Sanja odlazi u mirovinu. Tom prigodom Mate joj je upriličio jedinstveno iskustvo uz tortu, zakusku, ali i vožnju u Rimac Neveri.

“Svi Hrvati znaju kako su naše čistačice potlačene i izrabljivane. Naše teta Sanja odlazi u mirovinu nakon 10 godina u firmi uz oproštaj kolega Facility teama (čistačice, domari, održavanje,…). Točno se vidi kako je svima loše i teško”, započeo je u objavi Rimac.

“Hvala Sanja na svemu, ne mogu vjerovati da je 10 godina prošlo. I hvala svim kolegama koji svaki dan daju doprinos svemu što radimo. Kako je jedan čistač rekao Kennedyu kada je bio u posjeti NASA Space Centru 1962. godine kad ga je pitao što radi ‘Pomažem čovjeku da dođe na Mjesec'”, napisao je vidno emotivan Rimac.



Komentari podrške
Na videu se točno može vidjeti koliko je teta Sanja značila Mati i njegovim zaposlenicima jer je oprošaj bio posebno dirljiv. Objava je izazvala mnoštvo komentara i lajkova te odobravanje takvog načina tretiranja zaposlenika gdje je svaka “karika u lancu” jednako važna.

“Posebno lijepo Mate i velike čestitke tebi i cijeloj tvojoj ekipi.Puno blagoslova neka bude na tebi i svima tvojima i cijeloj ekipi. Sanji neka bude lijepo i sretno u zasluženoj mirovini”, “Svaka čast ljudino”, “Ovakvi ljudi u firmi (ali i društvu i zajednici općenito) zlata vrijede. Na kojoj god da su poziciji”, napisali su pratitelji.

‘Mrze vas ako ste uspješni’ Mate Rimac odbio nagradu u Hrvatskoj: Zamolio da ga se ukloni s popisa

“Tako se poštuje svaki radnik. Svaka čast”, “Bogu hvala što neki vide čovjeka. To je dar”, “Bravo Mate, pokaži im kako se treba odnositi prema radnicima, samo sloga i dobar tim ruše sve granice i predrasude”, “Biti dobar prema ljudima ne kosta nista. Bravo”, ” Kad poslodavac cijeni od čistačice do inžinjera to mu se na drugu stranu i vrati. Najvažnije je u svemu biti čovjek”, samo su neki od brojnih oduševljenih komentara.

Komentari