Neda Ukraden prepričala susret s Gadafijem: Bili smo dočekani kao bogovi, kitio me zlatom

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Popularna  pjevačica Neda Ukraden, jednom je prilikom ispričala svoje dojmove o pokojnom Muammaru al-Gadafiju, pokojnom vladaru Libije.

“Mi smo te 2006. godine dočekani kao bogovi, s najvećim stupnjem uvažavanja i poštovanja. Naravno da je to poštovanje zaslužila, prije svega, Jugoslavija, jer on je bio uz Tita… Bio je lider nesvrstavanja, zemlje koje su pomagale, zapošljavale naše radnike, graditelje, bolničare, liječnike, sve zajedno, a da se to vraćalo kroz naftu i sve, kada je bila Jugoslavija nije bilo krize”, ispričala je Neda.

“Primljeni smo, dočekani na najvišem mogućem nivou, nije nam falilo ptičjeg mlijeka. Htjeli smo upoznati Gadafija, on je kao holivudski superstar. Imao je imidž zvijezde, ne samo državnika. Primio nas je u jednom velikom šatoru, predstavili smo se, dala sam mu CD, rekla sam mu da sam pjevačica iz bivše Jugoslavije, da mi je najpoznatija pjesma “Zora je”. Rekao mi je: ”Znam tu pjesmu”, prepričavala je Neda oduševljeno, piše Dnevno.hr.

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Dobili vrijedne komade nakita

“Kasnije, pozvano je nas par, da se posebno pozdravimo, da nas pozdravi i počasti. Svi smo dobili vrlo vrijedne komade nakita. To je vrlo veliki raritet, nisam navikla da me netko kiti zlatom, ni od obitelji ni od muža. To je svakako nevjerojatan doživljaj, velika i vrijedna uspomena na jednog čovjeka, državnika… Čovjek je toliko volio i poštovao Jugoslaviju, održao je predavanje kakvo nijedan političar nije nikad održao o našoj zemlji”, dodala je.



No, čini se da Neda nije jedina koja je imala priliku zaviriti u najpoznatiji i najstrožije čuvan šator u Libiji. Srpska pjevačica Olja Karleuša, poznata po hitu “Polje kamilice” sada je za srpske medije prepričala susret s libijskim čelnikom.

“Bila sam u toj delegaciji koja je išla 2006. u posjet Libiji. Sada, što se tog tzv. luksuznog šatora tiče, ja sam smatrala da je nešto luksuznije, ali to se više odnosilo na to ogromno prostranstvo, a sam šator za prijem je normalan, nije to nikakav savršeni luksuz, ali svakako je čast upoznati takvu povijesnu ličnost. To ostaje za života, nije svatko imao priliku da ga upozna”, objašnjava Olja.

Neda Ukraden o svom izgledu: ‘Primjer sam žene koja i bez plastike izgleda dobro’

Komentari