Nova objava M.P. Thompsona potaknula je bolna sjećanja: ‘Bravo za objavu u pravom trenutku’

Niksa Stipanicev / CROPIX

 

Pjevač Marko Perković Thompson jedno je od velikih imena na našoj glazbenoj sceni. Iako mu na karijeri mnogi zavide, u posljednje vrijeme rijetko ga se može čuti. Sa scene se povukao zbog sinovog zdravlja, no na njegovim mrežama svako toliko osvane neka nova objava koja sa sobom nosi i posebnu poruku.

Ništa drugačije nije bilo ni sa posljednjom objavom. Naime, na njegovoj Facebook stranici koju vode ljudi iz njegovog tima osvanula je pjesma “Prijatelji”.

“…Sjetite se na ponosne dane. Kada jedan uz drugoga stane. Sve smo mogli, sve smo smjeli. I bili smo što smo htjeli. Prijatelji, često mislim na vas…”, stoji u objavi.



Pjesma je objavljena na albumu Vjetar s Dinare na kojem se nalaze i njegovi drugi hitovi “Lijepa li si”, “Zaustavi se vjetre”, “Crne noći bijeli putevi”, “Pukni puško”, “Pijem dušo”, samo su neki od njih.

Ovu je pjesmu na YouTube pogledalo gotovo 980.000 ljudi, a njih oko 3400 označilo je da im se pjesma sviđa. “Marko hvala ti za svaku tvoju pjesmu”, napisao je korisnik. “Hvala na ovoj divnoj pjesmi “, komentirao je drugi na Facebooku.

“Ponosni su to bili dani a posebno naših branitelja, rame uz rame to je ponos Hrvatske domovine a i svi smo u to vrijeme bili jedni uz druge osim moguće nekih iznimki, ne da smo tako nastavili naša domovina bi bila najveći dar, ali uspješno oni to razjedine reče Thompson, e moj narode volim svoju domovinu Hrvatsku”, “Naravno da se sjećam tih teških dana. Ista nisam, ali ponosna jesam”, komentirali su.

‘Teški dani, ali ponosni’

“Bila su to vremena kad je prijatelj život očuvao, dani ponosa, dani vjernog prijateljstva. Dani kada su prijatelji štititi svoj dom, svoju obitelj, a mi koji smo bili doma štititi smo ih molitvom i sa krunicom u ruci. Bili su naša snaga sa krunicom oko vrata. Marko je to ovjekovječio ovom pjesmom, hvala ti na tome”, “Sjećam se tih teški dana i noći kad sam u strahu slušala zvuk aviona i molila Boga da nas sačuva od raketa i bombi. Sjećam se i kasete koja je bila u kasetofon od Marka, bezbroj puta sam je slušala i znala svaku riječ od svake pjesme. Hvala ti Marko”, komentiralo se.

Thompson poslao Hrvatima znakovitu poruku i izazvao lavinu reakcija

“To su bili teški dani ali ponosni, nema više takve generacije”, “Bravo za objavu u pravom trenutku, valjda će je vidjet oni koji trebaju”, “Dragi prijatelji su uvijek uz nas, ma u kakvoj se situaciji nalazili…Nekih nažalost više nema, a pravi prijatelji su tu kad nam je najteže, samo nažalost u ovim vremenima ih je pravi ostalo još jako malo….Tako je, pjesma puno govori o iskrenom prijateljstvu”, pisali su Hrvati ispod objave na Facebooku Marka Perkovića Thompsona.

Komentari