Dalić bojkotira FIFA-u: ‘Razočaran sam! Hrvatska reprezentacija je zaslužila više poštovanja’

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Kao i na početku svake godine FIFA bira najbolje za prethodnu godinu. Tako je titulu igrača godine ponio Leo Messi, golmana Brazilac Enderson, a zanimljivo Brazil je dobio nagradu za fair play dok je Pep Guardiola trener godine.

Ovaj izbor je specifičan jer u njemu glavnu riječ imaju svi kapetani i izbornici svih reprezentacija koje se nalaze pod FIFA-om. Svi osim jednog, a to je naš izbornik Zlatko Dalić.

Naime, Dalić nastavlja bojkot ovog izbora. Hrvatski izbornik je svoje razloge naveo nakon osvajanja bronce u Katru pretprošle godine: “Razočaran sam odnosom FIFA-e prema hrvatskoj reprezentaciji jer smatram da smo zaslužili veće poštovanje svjetske nogometne organizacije za rezultate koje smo proteklih godina postigli.”

Foto: Ronald Goršić/Cropix

Moćna poruka

“Jedina smo reprezentacija koja je prošle godine bila među četiri na Svjetskom prvenstvu te među četiri najbolje u Ligi naciji” dodao je Dalić koji je bio nominiran za trenera godine 2018.



Zatim je nastavio: “Šokirali smo cijeli svijet pobjedom protiv najveće svjetske reprezentacije, Brazila, jedini uz Francuze imamo dvije medalje s dva zadnja SP-a. Pobijedili smo Francusku u Parizu, Dansku u Kopenhagenu, izbacili Brazil i Belgiju sa SP-a, u 23 utakmice nakon Eura izgubili smo samo dva puta.”

“Da engleski, brazilski, španjolski, njemački ili talijanski igrači i treneri postižu rezultate poput nas, bili bi itekako zastupljeni u svim izborima. Želim više respekta za nas, za našu reprezentaciju, za naše igrače, pa i za sebe, jer smo s dvije medalje apsolutna svjetska senzacija. FIFA bi nas trebala više promovirati jer smo pokazali da jedna mala zemlja može konkurirati najvećima, a što je najljepša reklama za nogomet u cijelom svijetu” zaključio je.

Luka Modrić je sudjelovao u izboru. Kapetan Hrvatske na prvo je mjesto stavio Messija, a zatim Rodrija i Marcela Brozovića koji je završio 11. u izboru.

Modrić svojim potezom naljutio pojedine navijače Reala: ‘Neka ide iz našeg kluba’

 

Komentari