Dalić: Doći će do promjena na popisu, Šutalo i Baturina su ozlijeđeni

Na fotografiji: Zlatko Dalic trener reprezentacije Hrvatske. Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Hrvatska reprezentacija u ožujku će odraditi dvije prijateljske utakmice u sklopu priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Umjesto u Abu Dhabiju, turnir na kojem će nastupiti i reprezentacije Tunisa, Egipta i Novog Zelanda održat će se u Kairu.

Svoj će polufinalni dvoboj Hrvatska igrati protiv Tunisa u subotu na stadionu Air Defense, s početkom u 22 sata po lokalnom vremenu (21:00 po srednjoeuropskom vremenu), dok će drugo polufinale, između domaćina Egipta i Novog Zelanda, biti odigrano u istom terminu na stadionu Cairo International. Finale turnira igra se 26. ožujka. Na press-konferenciji uoči turnira bio je izbornik Zlatko Dalić.

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Na igračima je velik pritisak, želim da se opuste

“Pred nama su dvije prijateljske utakmice, jedan turnir koji ćemo iskoristiti za druženje i pripremu onoga što nas čeka u lipnju. Sva nacionalna prvenstva su u završnoj fazi, veliki je pritisak na svim igračima i sigurno da će im ovo dobro doći. Ne bih rekao da će biti opuštanja, ali ipak drukčija atmosfera nego u klubovima.

U odnosu na prvobitni popis, bit će promjena. Ozlijedili su se Josip Šutalo i Martin Baturina, oni će danas napraviti preglede i liječnici će odlučiti. Nećemo forsirati, nećemo inzistirati i, ako imaju problema, vratit će se u klubove. Tijekom dana ćemo odlučiti što i kako, ali sigurno ćemo nekoga pozvati s pretpoziva”, rekao je Dalić u uvodu i dodao:



“Prvi plan je bio Abu Dhabi, ali znate da se promijenilo višom silom. Malo je to poremetilo planove pa smo produžili boravak u Zagrebu, tek u četvrtak idemo tamo. Nova lokacija će biti više nogometna nego što bi bila u Abu Dhabiju.

Bit će prava nogometna atmosfera. Malo nas je poremetilo, ali ne previše. Isti su protivnici, iste su utakmice, želimo sve pobijediti. Imamo šansu za revanš protiv Tunisa, od kojeg smo izgubili u Varaždinu. Želim da to bude jedna dobra atmosfera u momčadi.”

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Perišić mora biti oprezan s povratkom

Osim Baturine i Šutala, Dalić nema previše problema sa sastavom. Poziv za ovo okupljanje poslao je i Ivanu Perišiću iako Hajdukov napadač neće igrati u Egiptu. Dalić je apelirao na Perišića da se ne zalijeće s povratkom.

“Ivan je s nama, danas će doći na okupljanje i bit će do četvrtka. Želimo vidjeti njegovo stanje na licu mjesta. Stalno se čujemo, znamo da ide nabolje, ali najvažnije je da ne smije žuriti. Znam koja je njegova želja i emocija za Hajduk i reprezentaciju, ali mora jako paziti. Ako prerano zaigra, to bi moglo biti kobno. On to zna, puno o tome razmišlja i neće igrati dok ne bude potpuno spreman.

O detaljima i terminima ne mogu govoriti jer toliko ne znam. To će on sam odlučiti s doktorima, ali po meni je jako važno da ne požuri i ne igra dok nije na 100 posto. Mi ga u reprezentaciji nećemo forsirati, ali ga čekamo na pripremama u lipnju i nadam se da će tad odigrati neku utakmicu.

Bez njega smo puno slabiji. Razgovarat ću s njim i molit ću da bude racionalan i objektivan u toj situaciji i da ne žuri. Vidjet ćemo hoće li ići s nama u Kairo, nema potrebe da ga vučemo dolje ako nije na top nivou”, rekao je Dalić.

Livaja nakon Hajdukove drame ‘pobjegao’ iz Hrvatske: Evo gdje je pronašao svoj mir

Komentari