Đoković se plasirao u polufinale Australian Opena: Ni ovaj put nije prošlo bez ispada

Foto: Facebook

Prvi tenisač svijeta i branitelj naslova pobjednika Australian Opena Novak Đoković plasirao se u polufinale ovogodišnjeg izdanja prvog “grand slam” turnira u Melbourneu, on je nakon više od tri i pol sata igre u četvrtfinalu svladao Amerikanca Taylora Fritza sa 7-6 (3), 4-6, 6-2, 6-3.

Đokoviću je ovo 11. put u karijeri kako je stigao do polufinala Australian Opena, a u svih 10 prethodnih slučajeva kada je stigao do ove faze na kraju je osvojio i naslov.

33 uzastopna pobjeda

Za srpskog tenisača ovo je također već 33. uzastopna pobjeda na Australian Openu, posljednji je put izgubio još 2018. godine i to u 4. kolu od Korejca Hyeona Chunga.

Do pobjede protiv Fritza Đoković je stigao usprkos tome što je propustio svih 15 prvih “break-lopti” u meču koje je imao, a na kraju dvoboja mu je realizacija “break-lopti” bila 4-21.



U polufinalu će Đoković igrati protiv pobjednika susreta između Talijana Andreasa Seppija i Andreja Rubljova.

Foto: Facebook

 Nije sve išlo glatko 

Uoči 12. gema prvog seta srpski tenisač je sjeo na svoju klupu i poprilično ljutito kopao po torbi.

Tražio je potrebnu, hranu, piće i vitamine koje mu je pripremio njegov tim, ali nije uspio naći što je tražio, pa se naljutio na Gorana Ivaniševića, svog trenera. “So!”, viknuo je Đoković u smjeru svog tima.

 

 

Tražio je zapravo Đoković elektrolite koji najbolje pomažu tenisačima u tako teškim uvjetima, a Ivanišević mu je odgovorio da mu je sve stavio u torbu sa strane. Potom je Đoković od tima tražio da ga gleda dok je na terenu, na što mu je Ivanišević odgovorio: “Šta da gledam je**te, sve sam ti stavio!”.

Perkovac se emotivno obratio javnosti: ‘Nismo spremni fizički nositi se s jakim momčadima’

Komentari