Hrvatska slavila u dramatičnoj utakmici i nakon 24 godine izborila Svjetsko prvenstvo

Foto: Goran Mehkek / Cropix

Hrvatska futsalska reprezentacija izborila je plasman na Svjetsko prvenstvo koje se u rujnu i listopadu ove godine igra u Uzbekistanu nakon što je u dvije utakmice play-offa ukupnim rezultatom 5-4 pobijedila Poljsku.

Nakon slavlja u Poljskoj s 3:2, izabranici Marinka Mavrovića odigrali su 2:2 u uzvratu u KC Dražen Petrović2, što je bilo dovoljno za veliko slavlje!

Svjetsko prvenstvo održava se u Uzbekistanu od 14. rujna do 6. listopada.

Foto: Goran Mehkek / Cropix

Velikom borbom potvrđena pobjeda iz Poljske

Nakon što su “Mini vatreni” slavili 2:3 na gostovanju, sad su u Zagrebu odigrali 2:2 protiv Poljaka te slavili ukupno 5:4.



Naša reprezentacija bila je kvalitetnija momčad, što se potvrdilo u savršenom trenutku, pred sam kraj prvog poluvremena. U 16. minuti mrežu je pogodio Dario Marinović, nakon sjajne asistencije našeg sidruna, Sekulića.

Do odmora je Hrvatska ima još dvije odlične prilike, a tako se nastavilo i u drugom dijelu. Nevjerojatno je što naši reprezentativci nisu zabili u 25. minuti, kad se iskazao i poljski vratar Kaluza. Imali su Poljaci dvije prilike to kazniti, ali iskazao se i hrvatski čuvar mreže, Zoran Primić.

U 30. minuti Hrvatska je okrunila svoju bolju igru očekivanim drugim pogotkom, kojeg je zabio kapetan reprezentacije, Franko Jelovčić. Bio je to odbijanac nakon udarca Marinovića, a Franko se našao na pravom mjestu.

Foto: Goran Mehkek / Cropix

Imali smo sve, ali ne može kod nas bez drame

Ipak, bez male drame nije moglo. Poljaci su smanjili u 34. minuti, kad je zabio Skiepko, nakon dvije obrane Primića.

Krenuli su onda žestoki napadi Poljaka, igrali su bez vratara, a velika prilika otvorila im se otprilike dvije i pol minute prije kraja, kad je isključen Postružin.

Nakon fanatične borbe naše trojke u terenu, iskoristili su to Poljaci 47 sekundi prije kraja, kad je akciju pet protiv tri uspio konkretizirati Kubik.

Hrvatskoj se nakon toga vratio Dario Marinović, ali je osvojeno tek 14 sekundi.

Poljska je krenula bez vratara s 33 sekunde do kraja utakmice, ali Hrvatska obrana odigrala je sjajno. Nisu im dozvolili udarac na gol, oduzeli su loptu 15 sekundi prije kraja, zadržali posjed do sekunde do kraja i veliko slavlje je moglo krenuti.

Ovo će zabrinuti izbornika Dalića! Budimir prevezen u bolnicu poslije ‘najgore izvedenog penala u povijesti La Lige’

Komentari