Još jedan sjajan uspjeh: Damir Martin izborio polufinale na Europskom prvenstvu

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Hrvatski reprezentativac Damir Martin plasirao se u polufinale samaca na Europskom prvenstvu u veslanju kojem je od danas do nedjelje domaćin mađarski Szeged.

Martin je u svojoj kvalifikacijskoj skupini osvojio drugo mjesto s vremenom 6:58.11 minuta, dok je najbrži bio Britanac George Bourne (6:55.90).

Hrvatski osvajač olimpijskog srebra i bronce u samcu držao je prvo mjesto na sva tri prolaza, da bi ga Britanac u zadnjih 500 metara uspio prestići i pobijediti.

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Pridružio se Martinu i Valentu Sinkoviću

Damir Martin se tako pridružio braći Martinu i Valentu Sinkoviću te sestrama Ivani i Josipi Jurković, koji su u četvrtak izborili plasman u polufinale u dvojicima bez kormilara.



Braća Patrik i Anton Lončarić će plasman u polufinale tražiti u petak u repesažu, jer su u svojoj skupini dvojaca na pariće osvojili četvrto mjesto. Njihova je utrka na rasporedu u 11.08 sati.

Izravno mjesto u nedjeljnom finalu ima Dora Dragičević u lakom samcu, jer je u toj diciplini prijavljeno šest veslačica. Ipak, i one su veslale kvalifikacijsku utrku za određivanje staza u kojima će nastupiti u nedjeljnom finalu. Pobijedila je Bjeloruskinja Alena Furman (7:35.72 minuta), a hrvatska predstavnica je na cilj došla zadnja, u vremenu 7:56.91 minuta.

Polufinalne utrke na rasporedu su u subotu.

Predstavljen novi predsjednik Hajduka: Najavio je velike promjene na Poljudu

Komentari