Mourinho otjeran s klupe Rome: ‘Klubu je potrebna hitna promjena’

Foto: Facebook

Završena je još jedna klupska epizoda u karijeri Josea Mourinha, ona na klupi Rome. Portugalac je dobio otkaz u klubu iz glavnog talijanskog grada, a do odluke je došlo nedugo nakon poraza od Milana s 3:1 proteklog vikenda u 20. kolu talijanskog prvenstva.

“Zahvaljujemo Joseu uime svih nas u Romi na strasti i na uloženom trudu koji je imao otkako je došao u klub”, piše u priopćenju u kojem su riječi Dana i Ryana Friedkina, Amerikanaca na čelu Rome. Dodali su i još ponešto toplih riječi prije nego su se usmjerili na odluku da Mourinho ode.

“Uvijek ćemo se po lijepom sjećati njegovog vođenja, ali vjerujemo da je u klupskom interesu sada potrebna hitna promjena”, dodaje se u priopćenju s riječima Amerikanaca koji vode rimski klub. Mourinhu i njegovim najbližim suradnicima poželjeli su sreću u nastavku karijere, a Roma će nakon zaokreta naknadno objaviti ime novog trenera.

Trajao nepune tri godine

Slavni portugalski trener je na klupi Rome bio nepune tri godine. Došao je prije početka sezone 2021./22., s objavljenim angažmanom u svibnju 2021., a odlazak se događa u situaciji u kojoj je rimski klub trenutno tek na devetom mjestu ljestvice u Serie A. Mjesto u Europi je za Romu trenutno četiri boda daleko.

Modrić svojim potezom naljutio pojedine navijače Reala: ‘Neka ide iz našeg kluba’

Iz boravka na klupi Rome, 60-godišnji Mourinho najviše pamti osvajanje europskog trofeja, Konferencijske lige u sezoni 2021./22., dok je u protekloj sezoni s Rimljanima bio finalist Europske lige. Sevilla je s Ivanom Rakitićem u svojim redovima u finalu u Budimpešti protiv Mourinhove Rome slavila u raspucavanju s 11 metara.

 

 

Komentari